Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

Grau Obert? I això, què és?

Deixa un comentari

Sóc la Maria, i el que puc dir-vos de la Universitat Pompeu Fabra es fonamenta en la seva genialitat. Potser és perquè estic a primer, acabo de començar, i encara no he fet els meus primers exàmens finals; però crec que les primeres impressions són les que compten, i les meves són molt bones.

Estic cursant el Grau Obert, una possibilitat que no vaig conèixer fins pocs dies abans de fer la matrícula, i és que crec que poca gent la coneix, i realment és molt interessant. Com molts altres alumnes, vaig acabar el batxillerat sense tenir molt clar què era el que volia estudiar, i molt menys saber a què em voldria dedicar la resta de la meva vida. Per a tots aquells que podeu estar en una situació similar és prou interessant considerar aquesta carrera. El Grau Obert consisteix a poder escollir unes quantes assignatures de fins a tres graus diferents, amb la possibilitat de fer modificacions cada trimestre. La finalitat és que els alumnes que són curiosos i que tenen diferents interessos puguin escollir quin és el grau que més s’adapta als seus gustos i a les seves inquietuds. Un cop acabat l’any, poden triar el grau de destinació que pensen que els agradarà més.

Un aspecte molt interessant d’aquest grau és que t’ofereix la possibilitat de gaudir de la vida universitària d’una manera molt més variada. Com que cursaràs part de diferents graus, podràs conèixer molta més gent, cadascuna amb diferents interessos, i a mi, personalment, això m’ha enriquit molt. A més, des de la coordinació del grau rebràs molta ajuda a l’hora de compaginar els horaris, i durant tot l’any tindràs un tutor que t’aconsellarà en l’elecció de les assignatures, tot i que la decisió final és sempre teva.

Animaria molt a tota aquella gent que dubta a l’hora de considerar dedicar un any a descobrir què és el que de veritat vol fer abans de començar un grau sense estar-ne segur. Actualment, la UPF és l’única universitat catalana que t’ho ofereix.

Futurs alumnes, espero veure-us l’any que ve pel campus!

Maria de la Torre Valls, estudiant del Programa de Grau Obert.

Anuncis

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s