Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

Portes Obertes

Deixa un comentari

Ara que arriben les Portes Obertes de la Facultat d’aquest any, m’he posat melancòlic.

Pensava en fa dos anys, quan jo era un nano que, amb tota la por del món, va venir a veure la que ell creia que es deia “la Facultat del Mar” (que ara, per sort, sap que es diu Facultat de Ciències de la Salut i de la Vida). Era un dissabte. No tenia massa clar si venir o no (em feia por fins i tot agafar el tren cap a Barcelona; que m’ho diguin ara…); però una amiga em va acabar convencent. Ens vam plantar aquí potser una mica massa d’hora, però ens va donar temps a tafanejar els espais: la biblioteca, alguna aula, la cafeteria, l’entrada a l’Hospital… En entrar-hi (que, al final, vam acabar arribant tard), ens vam trobar en Jordi Pérez, antic degà i professor de psicologia, explicant quins eren els avenços de la Facultat. La Meritxell Girvent, cap d’estudis, també ens va anar comentant com funcionava la Universitat. I, després d’una estona comentant els afers tècnics, van començar a parlar més de cor. Vam veure com estimen aquest projecte… Les ganes amb què ho explicaven eren contagioses! Més tard, van acabar la presentació. Va ser llavors quan ens vam dividir en grupets i, a cadascun, ens van agafar un parell d’estudiants. Érem unes quinze persones i aquell parell d’estudiants ens van ensenyar tota la Facultat; no es van oblidar res. De fet, encara avui intento trobar una de les sales que em van mostrar llavors, però no l’he sabuda pas localitzar (recordo que hi havia una espècie de sofà… Crec…). I, just abans de marxar, vaig preguntar-li una cosa a aquell nano, que em sembla que feia sisè. No recordo ben bé què vaig dir-li, però em vaig quedar amb les seves últimes paraules: “No sé si aquest és el lloc on has d’estar. Però et puc assegurar que, si vols estar-hi, farem el millor per tu”. Probablement, no era tan poètic; però ho recordo així.

Tornant a quan em posava melancòlic, pensava en com em va ajudar aquesta visita a decidir-me a emprendre una nova vida aquí, a triar el Campus Universitari Mar per formar-me com a futur metge. Vaig sentir-m’hi molt còmode! Per acabar, pensava, també, en com m’agrada xerrar i donar la meva opinió a qui em vol escoltar.
Per tant, vaig arribar ràpidament a la conclusió que havia de participar, sí o sí, a les Portes Obertes d’enguany, fent jo d’alumne de la Facultat que l’ensenya als qui hi estan interessats…

I això faré aquest cap de setmana; em fa molta il·lusió. Ja veurem com va…

Dani Martín Pazos, estudiant del grau en Medicina (UPF-UAB)

 

Anuncis

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s