Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

El segon trimestre de segon

Deixa un comentari

Ja fa gairebé dos anys que vaig decidir entrar a Medicina. M’havia mirat les matèries, el pla docent em va entusiasmar i, després d’anar a la Jornada de Portes Obertes del març d’aquell any, vaig quedar-ne ben convençut.

Més endavant, el juliol del 2015, estava matriculant-me al grau en Medicina de la UPF-UAB i, la veritat, no m’ho acabava de creure: universitat, nova gent, matèries dures… Llavors va arribar el setembre i, un dia, als companys amb els quals començàvem a fer pinya ens va donar per mirar el pla d’estudis encara més a fons.

El primer trimestre de primer consistia a fer Introducció a la Universitat, Física per a les Ciències de la Salut i Anatomia i Embriologia. No sabíem ben bé com aniria la cosa, però ens oloràvem que Anato no seria pas fàcil. I crec que va ser just el dia següent que vam conèixer en Pereira, el temut Pereira. Ja vam veure que no ens posaria les coses del tot senzilles, i els companys d’altres anys ens deien que seria complicat, que ens faria treballar de valent.

No obstant això, molts dels alumnes d’altres anys coincidien en això: “Prepareu-vos per al segon trimestre de segon”. I la frase va quedar-se allà. No li vaig donar massa voltes en aquell moment, però crec que era una cosa recurrent. De tant en tant, quan estava uns dies amb força feina, pensava: “Bufa, això encara pot ser més dur?”. I els dies en què estava tranquil i relaxat, de vegades, em venia al cap: “Bufa, això d’estar tan tranquil no ho podràs fer pas durant el segon trimestre de segon, que serà molt dur…”.

Doncs, just avui, tot havent acabat Anatomia Humana (amb un acomiadament del Pereira força emotiu, en què ens ha dit que ens trobarà una mica a faltar, i tot…), fent un dels últims seminaris amb el Paco, de Fisiologia Humana (que, com sempre, no et deixa mai indiferent, amb el seu estil frenètic d’ensenyar) i amb la penúltima classe d’Histologia Humana, del Lloreta (el qual ens estima un munt), he vist que no hi havia raó per preocupar-me. Hem après com estan organitzats ben bé tots els teixits del cos, gràcies a l’Histo; hem vist on estan els òrgans en què aquests teixits s’organitzen, amb Anato; i ens hem adonat de com funcionen, gràcies a Fisio.

I bé, per què aquesta introducció tan llarga? Doncs, perquè, aquest segon trimestre de segon, que ara ja estic acabant, és sense cap mena de dubte, el que més m’ha agradat en tot el que porto de grau. Tot s’ha de dir, fins abans de començar, tenia força por. Pel meu cap rondava la idea: “Bufa, potser no podràs… No serà massa difícil? I si estàs massa cansat?”… Però, puc assegurar-vos que, quan veus que el treball que fas té un sentit clar, t’adones que aprens i, a més, gràcies al bon ambient, estàs a gust, totes les peces giren com un engranatge, gaudeixes i ets feliç.

Dani Martín Pazos, estudiant del grau en Medicina (UPF-UAB)

Anuncis

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s