Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

Els trimestres a Medicina

Deixa un comentari

Medicina és una carrera universitària que demana molta dedicació. Això implica moltes hores a la universitat, assistint tant a les classes teòriques i als seminaris com a les pràctiques, o a casa, fent treballs o estudiant les matèries que s’estiguin cursant.

Em vull centrar a parlar de les hores de dedicació a la carrera que no es fan a la universitat, ja que aquestes no queden reflectides en cap horari. Evidentment, depèn de l’habilitat de cada alumne: alguns necessitaran més dedicació que d’altres; però absolutament tots hauran de tenir-la.

Durant el trimestre, que és la divisió del curs exclusiva de la UPF, es disposa de temps per fer aquesta feina a casa. Lògicament, en determinades èpoques el volum de treball serà més elevat que en d’altres i es disposarà de menys temps: però, per norma general, sempre hi ha temps per completar els estudis fora de l’horari lectiu universitari.

Vull remarcar especialment que en qualsevol universitat on es cursi Medicina es disposarà de poc temps per a l’oci personal. És un fet que vull que quedi clar d’entrada perquè els possibles aspirants a metge ho tinguin en compte abans d’iniciar aquests estudis. Però, d’una altra banda, estudiar a la UPF té un aspecte positiu per pal·liar aquesta situació: els trimestres.

Els trimestres provoquen que la matèria que s’hagi d’estudiar es trobi condensada en menys temps. És a dir, allò que en altres universitats s’estudiaria en un semestre, a la UPF es fa en un trimestre. Però també és evident que el nombre d’assignatures per trimestre és inferior que el que tenen les altres universitats en un semestre, tot i que el nombre total d’assignatures per curs és el mateix. D’aquesta manera, el volum de feina és proporcional al temps del qual es disposa per estudiar.

A més, la UPF sempre deixa un període d’entre 10 i 15 dies perquè l’estudiant es dediqui exclusivament a l’estudi de les assignatures de les quals s’examinarà aquell trimestre. Durant aquest període no es fan classes, ni seminaris ni pràctiques, circumstància que permet que l’estudiant gestioni el temps de la millor manera que cregui adient.

I un dels factors positius més importants que personalment hi veig en el fet de cursar la carrera per trimestres són les vacances. A diferència d’altres universitats, els estudiants de la UPF disposem de les vacances de Nadal per descansar; en canvi, en altres universitats es passen aquestes vacances de festes familiars estudiant, en lloc d’estar amb la família i els amics, ajudant a desconnectar i carregar les piles per al nou trimestre. El mateix passa amb les vacances de Setmana Santa, en què a la gran majoria d’universitats s’ha d’estudiar per als exàmens parcials que vénen just després. Nosaltres, però, podem descansar i gaudir del temps lliure.

També és cert que si la Setmana Santa cau d’hora, els exàmens finals poden ser just després. Però en aquest cas es disposa de molt més de quinze dies per estudiar de manera exclusiva els exàmens.

En general, considero que cursar la carrera per trimestres és un aspecte molt positiu, sobretot en una carrera com la de Medicina.

Bernat Gonzalez Pineda, estudiant del grau en Medicina (UPF-UAB).

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s