Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

Primers passos a la UPF

Deixa un comentari

Porto tot just un mes i mig com a estudiant de la UPF i, pel que fa la meva experiència fins a dia d’avui, he de dir que sí: he fet una bona tria tant de la universitat com del grau. I el que has de saber si estàs pensant a matricular-te al grau en Ciències Polítiques i de l’Administració és que aquest t’aportarà una formació molt àmplia i transversal.


Segons el meu parer, estic adquirint coneixements molt diversos que m’estan fent créixer com a persona: un dels aspectes al qual dono més valor és al fet d’aprendre a entendre posicions que s’allunyen de l’opinió pròpia i, d’una altra banda, al fet de desenvolupar un esperit crític que m’empeny a qüestionar-me la certesa i la validesa de la informació que rebo en la meva vida quotidiana.

Durant el primer trimestre estic cursant assignatures de camps molt diversos, amb uns professors molt qualificats i que provenen de disciplines d’estudi molt diferents, fet que considero enriquidor. En primer lloc, trobem assignatures com Introducció a la Ciència Política, que té un rerefons filosòfic i teòric molt important; en segon lloc també cal destacar l’assignatura Investigació Social, en la qual aprenem a plantejar, enfocar i dur a terme recerques i en la qual la sociologia hi juga un paper determinant. Per descomptat també rebem una formació històrica a l’assignatura Història de les Societats Contemporànies, centrada en el segle XIX i, per últim, Introducció a les Relacions Internacionals, amb la qual estem adquirint els coneixements bàsics del món polític i jurídic interestatal.

Com podeu veure, basant-nos només en el primer trimestre, els estudiants de primer curs de Ciències Polítiques estem introduint-nos en quatre camps d’estudi molt diferents però que, això no obstant, tenen una relació directa i imprescindible entre si. Com a conseqüència, aquest grau t’obre portes en àmbits molt diferents i, evidentment, això es veu reflectit en el món laboral: un estudiant de Ciències Polítiques pot treballar en el món públic i privat i, per descomptat, també en el món acadèmic, ocupant diversitat de càrrecs en què es necessita una base cientificosocial però també econòmica, jurídica o històrica.

Els meus consells són que visiteu les sessions informatives i que visiteu el campus vosaltres mateixos. A la UPF tindreu al vostre abast infinitat de serveis, cursos, esports, associacions, certàmens, etc., que us facilitaran la vostra vida universitària i que començaran a donar forma al vostre CV.

La vida universitària és molt més que assistir a les classes. Creixereu com a persones, com a professionals, i també tindreu l’oportunitat de desenvolupar aspectes tan importants com les relacions socials, la cooperació en els treballs en grup, les presentacions en públic o el fet de representar un col·lectiu.

Si voleu una formació participativa en la qual l’alumne hagi d’implicar-se i fer sentir la seva veu, la UPF és, sens dubte, la vostra universitat.

Maria-Josep Villamayor i Villar, estudiant del grau en Ciències Polítiques i de l’Administració

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s