Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

Implica’t en el projecte UPF des del primer dia

Deixa un comentari

Aquest és un punt especial per a mi. A part d’estudiar Dret, he intentat comprometre’m al màxim amb el projecte UPF perquè em va seduir des del primer dia. No negaré que ser una persona d’acció i compromesa forma part del meu ADN vital. Els qui em coneixen m’acostumen a definir com una persona participativa i a qui no li fa por res. Dissenteixo una mica de la segona descripció, ja que a vegades em costa fer el pas. Per això, si teniu inquietuds, us animo a no dubtar de participar-hi des del primer moment, ja que l’experiència universitària és curta, passa volant i, normalment, és quan millor t’ho passes que ja s’acaba.

La participació i el voluntariat en els projectes són imprescindibles per millorar el funcionament de les coses. Penso que hem d’estar agraïts als qui en el passat van esmerçar part del seu temps i, per què no dir-ho també, la seva integritat i molts cops la vida per defensar els serveis públics de què avui gaudim amb tanta naturalitat i, sovint, sense donar-los la importància que es mereixen. El nostre granet de sorra ha de servir per continuar millorant aquestes infraestructures públiques.

La universitat té un gran punt d’individualitat. Molta gent ho diu, agradi o no. Crec que la UPF menys, perquè, en ser més reduïda, facilita la interacció. Quan ets a classe, t’adones que si no hi ha un representant que lideri, que uneixi i que parli amb una sola veu, és un guirigall que acaba perjudicant a tothom. Des de primer curs, vaig ser delegat i cada any he anat repetint. Humilment crec que he fet feina, ja que si no a segon ja no hagués renovat. No m’hi vaig presentar per fer més amics, per ser el rei de la classe o perquè sigui un friki. El meu objectiu ha estat des del primer dia que la classe estigués unida, compacta i que funcionés. Algunes de les xifres em donen humilment la raó: vam ser la classe amb més gent que va anar al pas de l’Equador de segon de carrera i al viatge de quart a la Riviera Maya. Ser delegat m’ha propiciat tenir una relació més estreta amb els professors, enviar-los molts correus… A vegades, he hagut de prendre decisions que no han agradat a tothom; però mai no m’han fet por si acabaven beneficiant una majoria més àmplia. Ho recomano a tots aquells que tingueu inquietud per millorar les coses. A vegades, us en cansareu, rebreu correus que us faran enrabiar; però hi ha molt més en joc que simples “desassossecs”. Val la pena!

Una altra cosa de la qual sento el privilegi i la responsabilitat d’haver-hi participat és el Saló de l’Ensenyament durant tres anys, explicant globalment què és la UPF i, particularment, Dret a estudiants que desitjaven cursar aquests estudis, que volien informació de primera mà. Ho he fet des de la pròpia vivència, com aquí, sense edulcorar la realitat; intentant convèncer i explicar que cursar els estudis en aquesta universitat pública és la millor inversió que pots fer durant aquesta etapa de la vida.

Participeu en els diversos projectes que considereu que s’adapten a la vostra manera de ser i de fer. Us comportarà un plus extra d’enriquiment personal; però també de treball, d’esforç…, que els altres companys no tindran. La UPF us oferirà un mar d’oportunitats que no podeu desaprofitar. Des d’aquí us animo que quan al setembre inicieu la vostra integració a la comunitat universitària comenceu a donar el millor de vosaltres mateixos. Us acabarà compensant!!!!

Jordi Sumalla Llobera, estudiant del grau en Dret.

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s