Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

Per què Dret? I per què a la UPF?

Deixa un comentari

El Dret és una ciència molt completa, malgrat que gairebé sempre es relacioni Dret amb estudiar “per ser advocat”. L’advocacia, de fet, és només una de les múltiples sortides del grau. El ventall de professions és amplíssim: jutge, fiscal, notari, procurador, funcionari de presons, entre d’altres, així com també càrrecs en sectors privats com ho són el financer, d’assegurances, assessoria, la pròpia advocacia etc. El per què dic això d’entrada és molt fàcil. És normal en la secundària no saber què vol ser un de gran, i també ho és durant el batxillerat.

El que està clar és que estudiar Dret et dóna la possibilitat de, quan duguis alguns trimestres, haver conegut moltes branques del Dret, i per extensió, les diferents professions, els diferents rols que es poden ocupar pels estudiants de Dret un cop estiguin graduats. Els coneixements que s’adquireixen des del dia 1 del grau són útils pel nostre dia a dia. De fet, el Dret regula totes les relacions en la societat, bé siguin entre persones físiques, com nosaltres, persones jurídiques, Estats, Organitzacions Internacionals, l’Administració, etc.

Si ets una persona curiosa pel món en el què vius i t’envolta, per les relacions que es donen en aquest món, en cercar resposta a per què el món en el que vivim és així a dia d’avui i donar resposta a moltes altres preguntes així com créixer personalment, el Dret és la teva opció. I com ja he dit, si el Dret destaca per quelcom és per la seva pluralitat, no només pel que fa a les seves sortides professionals, sinó també per les múltiples branques que hi ha, és gairebé impossible no trobar una que no et desperti interès i en la què no hi vulguis aprofundir en l’estudi: penal, fiscal, civil, tributari, internacional, europeu, mercantil, laboral, administratiu…i, a més, cada branca té les seves subbranques. Però això encara no toca saber-ho el primer dia.

Tant sols recordar que el Dret t’ajuda a entendre com vivim, on vivim, per què ens relacionem com ens relacionem, com és el sistema del que formem part, entre molts altres aspectes. I si de debò t’agrada el Dret, t’agradarà la UPF: nivell de docència, instal•lacions, calendari acadèmic, reconeixement curricular… Valdrà la pena l’esforç, ja que tot lo anterior té un preu i és el ja conegut com a “ritme Pompeu”. Però com se sol dir, l’esforç és temporal, però la glòria és eterna.

Pau Francisco Parache, estudiant de 3r curs del grau en Dret

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s