Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

ESCOLLIR DESTINACIÓ, ESCOLLIR EL MOMENT

Deixa un comentari

Sempre havia tingut clar que volia marxar d’intercanvi. M’era igual on, m’era igual quan. Però vet aquí que arriba un dia que has de triar on, quin any i quin trimestre/semestre marxar. Vull escriure-us uns quants criteris que hauríeu de tenir en compte a l’hora de decidir-se. Ara bé, totes les opcions tindran coses a favor i en contra; la decisió final dependrà de les vostres prioritats i, en gran part, d’allò que us digui el cor.

Primera decisió. Vull marxar a tercer o a quart?

Marxar a tercer dóna més flexibilitat, perquè pots deixar-te assignatures per fer a quart i planejar-te millor quan cursar cada assignatura, sense que se t’acumulin massa exàmens en un mateix període. D’altra banda, marxar a quart et permet fer a la Pompeu Fabra assignatures troncals que hi ha a tercer i que, per la seva complexitat, resulta difícil cursar-les a distància. A més, possiblement a quart tingueu més clar quin és el vostre perfil i quin camp us interessa més, de manera que podreu escollir amb més criteri la universitat de destinació.

Segona decisió. On vull anar?

Primer de tot, mireu quins intercanvis ofereix la vostra facultat i marqueu-vos els llocs que, de bona entrada, us criden l’atenció. Seguiu una mica la vostra intuïció a l’hora de fer la primera selecció, marxeu als llocs que us vingui de gust anar, ja sigui perquè té la millor facultat d’allò que estudieu d’Europa, perquè permeti viatjar molt o perquè us encanti la ciutat. Després, mireu els plans d’estudis, les assignatures que hi podeu cursar i si us agraden les opcions que us donen. Això us ajudarà també a decidir si preferiu marxar a la primavera o a la tardor. Aneu en compte, però, i no poseu llocs que sabeu de bon principi que no hi voleu anar. Penseu que l’atorgament de places segueix la llei de l’oferta i la demanda i pot ser que us toqui la tercera o quarta opció.

Tercera decisió. Primavera o tardor?

Pareu atenció al pla docent de la Pompeu Fabra i al de la universitat on aneu, i mireu quan podeu convalidar més assignatures o quan fan aquelles que us agraden més. Tingueu present que la majoria d’universitats funcionen per semestres i només poques excepcions com la Pompeu Fabra divideixen el curs escolar en trimestres. A més, les universitats de l’hemisferi sud segueixen un altre calendari universitari, i les classes comencen a l’agost o fins i tot a finals de juliol.

Sento no poder-vos ajudar gaire més, però on i quan marxar són decisions molt personals, que depenen més d’allò que et ve de gust, que de tota la informació que us pugui donar. No us faci por, qualsevol desquadrament de calendaris té solució!

Clàudia Nadal, estudiant del grau en Dret

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s