Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

No t’ho pensis dues vegades  

Deixa un comentari

Quan vaig començar el meu primer curs a la UPF ja tenia molt clar que en dos anys demanaria poder fer una estada Erasmus. També tenia decidit que el país on viatgés havia de ser de parla anglesa o, com a mínim, que els seus habitants en tinguessin un molt bon nivell. És per això que, un cop arribat a mitjans del segon curs, vaig escollir que el meu intercanvi seria a Dinamarca, concretament a la Universitat d’Århus, que es troba a la segona ciutat més important del país.

Us puc assegurar que aquesta ha estat de bon tros la millor experiència de la meva vida. Viure en un país com Dinamarca ha fet que pugui veure les coses des d’un punt de vista molt diferent al que tenia quan vivia a Barcelona. La cultura danesa és molt diferent a la nostra, no només quant a la vida quotidiana, sinó també pel que fa a la manera de treballar, per exemple, en l’àmbit acadèmic. A diferència de la UPF, a la Universitat d’Århus teníem poques classes i els professors et donaven les pautes bàsiques sobre els aspectes més destacats del curs; la resta de la feina l’havies de fer tu sol a casa, treballant amb el material bibliogràfic del curs. A més a més, a Århus el treball era més individual; tot i que era molt útil poder comparar el que tu havies entès a les diferents classes amb d’altres companys, tant danesos com de diferents països.

Århus és una ciutat perfecta per a la vida universitària. De fet, és l’única ciutat de Dinamarca que té un campus on els estudiants poden estudiar i residir. Jo vaig tenir la sort de viure al mateix campus, i per anar a la Facultat només havia de caminar uns metres. Igualment, com la gran majoria d’habitants a Dinamarca, em desplaçava per la ciutat amb bicicleta, una de les coses que més trobo a faltar aquí a Barcelona. Malgrat la pluja, el fred o la neu, la bicicleta era sempre el mitjà més còmode per moure’m a tot arreu.

Si teniu l’oportunitat de fer un intercanvi, sigui al país que sigui, no ho dubteu, serà de ben segur una de les experiències més increïbles de la vostra vida que us ajudarà a créixer, no només professionalment sinó també personalment. No us ho penseu dues vegades, animeu-vos-hi!

 Albert Martínez Fernández, estudiant del grau en Publicitat i Relacions Públiques

Aquest és el campus de la Universitat d’Århus:

29. albert_martinez

Anuncis

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s