Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

ADE? Empresar…, què?

Deixa un comentari

Hola, el meu nom és Nagia El Gharbaui Baños i sóc estudiant de quart del grau que ofereix la Pompeu en Ciències Empresarials-Management. Molts, i més ara amb la difusió que se n’ha fet, ja coneixeu el grau; però potser altres no, i avui, us vull fer una pinzellada del que estudiem els d’empresarials.

He estat dos anys al Saló de l’Ensenyament que s’organitza anualment a Barcelona, i la típica pregunta que, ràpidament, després de dir-me un tímid “Hola”, em fan les persones que s’acosten a l’estand és: “Quina diferència hi ha amb ADE?”. Doncs bé, Administració i Direcció d’Empreses (ADE) comparteix els dos primers anys amb Economia. Així doncs, el que fan en aquest període és bastant econòmico-matemàtic, deixant una mica de banda l’empresa per a més tercer i quart. Al grau d’Empresarials passa tot el contrari. Des del primer minut a l’aula, olores i perceps les assignatures d’empresa. Aquest grau és com un viatge pels diferents departaments que pot tenir una companyia, donant una visió general de tot el que s’hi fa. Però…, no us penseu que no es fan matemàtiques aquí! En fareu…; oi tant, si en fareu! El que passa és que des del meu punt de vista, són més aplicades. Un exemple? Comptabilitat. En fareu i molta. I sí, tot són números, però aplicats. Un altre? Mètodes quantitatius (per a la gent normal, logística). També, problemes i problemes.

Sona complicat? Nooooo, home no! Aquí, a la Pompeu, el que preval és la força de voluntat i la perseverança, perquè qui vol, pot; però tot és voler!

Així doncs, espero que aquest apunt resolgui una mica els dubtes que pugueu tenir entre aquests dos graus i us animi a formar part d’aquesta meravellosa comunitat d’empresaris!

Bona sort!

Nagia El Gharbaui Baños, estudiant del grau en Ciències Empresarials-Management

Anuncis

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s