Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

Marxar d’intercanvi a la UPF

2 comentaris

Hola  a tothom!

En aquest apunt m’agradaria parlar sobre els intercanvis a la Pompeu. Com a estudiant d’International Business és un requisit (i un plaer) fer una estada en una universitat a l’estranger. En aquest primer apunt voldria donar un enfocament general del programa d’intercanvis a la UPF, així com compartir la meva experiència personal. Marxar d’intercanvi inclou tant els programes Erasmus (a països membres de la UE) com els convenis bilaterals (a altres països del món).

En primer lloc he de dir que una de les raons per les quals vaig triar el grau en International Business a la Pompeu és per l’amplitud del seu programa d’intercanvis. Si esculls aquesta universitat, tindràs la sort de poder triar entre una oferta de més de 1.000 places cada any. A més, la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials té conveni amb més de 30 països. Entre tanta oferta, com es pot donar resposta a la gran pregunta –on marxar?– que molts de vosaltres us fareu en uns anys.

Primerament has de preguntar-te quins són els objectius del teu intercanvi: acadèmicament, conèixer una nova cultura o idioma o simplement sortir de casa els pares i independitzar-te (encara que sigui per uns mesos). Un cop dit això i personalment, el millor consell és que vagis a un lloc que et pugui donar un bon mix entre els aspectes a què he fet referència. Sovint, es pot seguir un esquema per ajudar-te en aquesta decisió. Obre el llistat i mira al mapa les destinacions possibles. Comença per àrees geogràfiques, tria continent o conjunt de països amb semblances culturals i lingüístiques, per exemple respecte a l’idioma que vols aprendre o millorar. Després centra’t en un conjunt de ciutats i busca quines d’aquestes universitats estan més ben valorades i, sobretot, donen més flexibilitat i ajudes als estudiants d’intercanvi. En la mateixa pàgina web de la universitat de destinació sovint podràs observar un pressupost estimat de les despeses mitjanes. Amb aquesta informació a la mà ja podràs començar a mirar els cursos i les assignatures que t’interessen. Finalment, la meva recomanació és que intentis parlar amb estudiants que han estat a les universitats que vols sol·licitar perquè t’acabin de convèncer. En general no et costarà més d’un cafè o d’una birra que comparteixin la seva experiència, especialment si teniu amistats en comú.

Personalment, al primer intercanvi tenia molt clar que volia anar als Estats Units. Penso que com a estudiant de Business és important conèixer una altra cultura i una altra manera de fer negocis. Una vegada escollit el país, vaig reduir les meves preferències a Boston o a Califòrnia, tot i saber que me la podia jugar amb la nota de tall, ja que sol ser alta per a aquestes destinacions. El bon temps i l’estil de vida em van seduir a l’hora de triar l’estat de la costa oest. En el segon intercanvi tenia clar que aquest cop volia provar l’experiència Erasmus. També tenia l’objectiu de millorar el francès i de viatjar. Per tant, la situació cèntrica de Brussel·les al cor d’Europa la feien una opció molt atractiva. Cal destacar, però, que degut a la normativa, a l’hora de fer el segon intercanvi no es pot triar entre totes les places sinó entre les que queden lliures després de la primera assignació. Un procés que us explicaran perfectament a les sessions informatives.

En l’apunt següent faré referència als processos, als preparatius i als aspectes que crec que són clau per sobreviure amb èxit al teu intercanvi. Fins la pròxima.

Eloi Cirera Roca, estudiant del grau en International Business Economics

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

2 thoughts on “Marxar d’intercanvi a la UPF

  1. Hola!!! he anat llegint les diverses entrades que té aquest blog en referència al grau d’ IBE. Tots coincideixen en recomanar aquest grau per la gran qualitat dels estudis però també he vist que molts mencionen els horaris com a un inconvenient. M’agradaria preguntar com són més o menys aquests horaris i sobretot en quina franja horària es troben.

    moltes gràcies!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s