Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

Professionalisme: treball dur i recompensa

Deixa un comentari

Hola!

Sóc la Marta, una estudiant de segon de Traducció i Interpretació, i en aquest apunt vull parlar-vos  sobre un tema que tots teniu present, sigui perquè us preocupa, sigui perquè el trobeu estimulant. Es tracta del volum de feina que els alumnes de la UPF assumeixen. El meu propòsit és múltiple: d’una banda, m’agradaria encoratjar a aquells que tenen por de no ser capaços de seguir-ne el ritme, i també donar algunes claus per tenir èxit en això; d’una altra banda, voldria transmetre-us el perquè i el com d’aquest sistema, segons les reflexions a què m’ha portat la meva experiència, així com els resultats que se n’obtenen.

És cert que un alumne normal de la UPF, a més d’assistir a les classes, que són, majoritàriament, obligatòries, passa diverses hores a la setmana, sovint al dia, a la biblioteca. Això pot infondre una mica de respecte al principi, però gràcies a les condicions extraordinàries de les biblioteques de la UPF, els resultats reals —és a dir, no només les notes sinó allò que apreneu— i el bon “rotllo” entre companys, us sentireu còmodes i motivats. A més, tot és qüestió d’hàbit. El meu consell és estar alerta el primer trimestre, fer tots els deures, amb nota o sense, ja que realment seran un gran suport de cara a l’examen. Us recomano també preparar els treballs amb temps, perquè el canvi de qualitat requerit a la universitat i a l’institut és substancial. No val la pena arriscar-se a fer un treball l’últim dia i treure una nota molt per sota de les vostres possibilitats.

Com veieu, la previsió i la constància són elements bàsics per tenir-hi èxit, però no només a la universitat, sinó també a la vostra vida professional posterior. Vull remarcar també que a la casa es dóna molta importància a la superació dels errors inacceptables que es cometen freqüentment dins l’àmbit, en el cas dels futurs traductors, d’ordre lingüístic. Aquesta exigència per part de la universitat fa que, després, els treballs que s’hi fan siguin no només interessants, sinó també dignes, de manera que us seran útils i us en sentireu satisfets. També així s’aconsegueix un aprenentatge real: coneixereu profundament els temes amb què treballeu i, per consegüent, us sentireu còmodes parlant-ne, com a autèntics professionals. Aquest aprofundiment s’enriqueix a més gràcies a les pràctiques quealhora, solen tenir un component reflexiu, i al fet que molt sovint temes de diferents assignatures estan interrelacionats.

En resum, madurareu professionalment i acadèmica: sereu eficaços, perquè sabreu com treballar, i competents, perquè tindreu unes bases molt sòlides. A més, sereu capaços de transmetre els vostres coneixements conceptualment, gràcies a la reflexió. També madurareu personalment, ja que assumireu un nivell de responsabilitat i d’autoexigència amb què abans no comptàveu. Per acabar, us puc assegurar que cada trimestre la vostra evolució es farà palesa, la qual cosa us motivarà i us farà apassionar-vos més amb la professió que heu escollit.

Bona selectivitat a tothom!

Marta Rosa Gil, grau en Traducció i Interpretació

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s