Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

Relacions Laborals, una carrera amb futur

4 comentaris

Això és el que em deia tothom quan els explicava que estudiaria un parell de mesos abans de començar a la Pompeu la carrera de Relacions Laborals. La veritat és que jo no n’estava gaire convençuda, en un inici volia estudiar Publicitat i Relacions Públiques; però per nota no vaig entrar a la Pompeu a fer-la (i jo tenia molt clar que no volia anar a cap altra universitat). Així que vaig decidir estudiar Relacions Laborals perquè tenia molta sortida i era la carrera amb més inserció laboral el primer any després de graduar-te. També la vaig escollir perquè era una mica un popurri entre ciències socials, dret, econòmiques, etc.

La veritat és que quan vaig començar de seguida em va sorprendre molt, sobretot el primer trimestre. Quan vaig començar Introducció a la Teoria del Dret amb el professor Alberto Carrio em vaig adonar que estava a la carrera correcta. Si que és veritat que s’ha de treballar molt si vols treure bones notes i que, a més a més, hi ha els seminaris pel mig amb lectures i exercicis que has de fer; però la veritat és que per a mi tot això ha estat positiu perquè tot el que he après als seminaris, després m’ha ajudat als exàmens finals.

A més a més, crec que tot allò que estic aprenent a la meva carrera, més enllà que després, quan em graduï, treballi com a responsable de recursos humans o com a graduada social, em servirà per a una cosa fonamental a la meva vida: perquè a l’hora de signar un contracte de treball o d’acceptar unes determinades condicions ningú no em pugui enganyar, perquè com diuen “el saber no fa cap nosa”.

Puc dir que d’allò que fa dos anys no n’estava gens segura d’estudiar, avui en dia és una de les coses que em gratifica fer a la vida. Us animo a tots aquells que us agradi el món laboral i a tots aquells que no sapigueu molt bé el que us agrada a informar-vos sobre el que fem els nois i les noies de Relacions Laborals. De ben segur que us sorprendrà.

Fins aviat.

Gema Rebollo, estudiant del grau en Relacions Laborals

23. gema rebollo

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

4 thoughts on “Relacions Laborals, una carrera amb futur

 1. Hola, estic pensant estudiar RRLL, m’agradaria saber que tal la carrera? Actualment estic estudiant ADE, UdL, però no m’agrada i m’agradaria saber si te alguna cosa a veure amb ADE o és més la branca de Dret,
  Quan vaig fer la selectivitat, estava en dubte a quina Universitat per fer ADE, i per nota vaig decidir UdL.
  Ara que vull fer un canvi d’Universitat, la UPF es la que més s’adapta al que busco.
  El meu problema es que no sé si seguir amb ADE o RRLL, tinc por que no m’agradi i perdi un altre any.
  M’agrada molt el dret, l’economia..però trobo que algunes matèries d’ADE no estan fetes per a mi.

  Gràcies

  • Hola Ariadna, jo crec que la carrera de Relacions Laborals, pel que m’expliques seria adient per tu ja que si que es realitza una part d’assignatures que es podrien fer a ADE com per exemple economia, comptabilitat, organització i mètodes de treball com a assignatures obligatòries –però és de caire més “light” que a ADE ja que no es realitzen tantes “mates”- i de cara a tercer curs pots escollir itinerari empresa on es realitzen assignatures com “Rol d’empresa” on aprendràs –si es que decideixes estudiar- a gestionar grups de persones i per tant, els recursos humans d’una empresa (això és el que més s’assimilaria a ADE) però per altra banda es realitzen moltes assignatures de dret i sobretot de la jurisdicció social, és a dir, dret laboral, dret de la seguretat social (on també es realitzen càlculs de prestacions), dret sindical, prevenció de riscos laborals… i de cara a tercer curs, si veus que t’agrada més que la part de empresa pots escollir el itinerari jurídic o l’itinerari social que es centra més en polítiques per ajudar als grups que tenen més dificultats d’accedir a un lloc de treball, per exemple.
   Et passo, a més a més, el link de el vídeo promocional de la carrera en què vaig participar i el meu correu electrònic per qualsevol altre dubte (gema.rebollo01@estudiant.upf.edu)
   Curt de promoció:

 2. Hola,

  Quina nota necesites per entrar?
  Hi han mates?

  Merci

  • Hola Karina,

   El pes de les matemàtiques a Relacions Laborals no és notable, com podràs comprovar en el pla d’estudis: https://www.upf.edu/fdret/estudis/GrauRRLL/pla/

   Les assignatures més relacionades amb aquest camp són principalment les de l’àmbit d’economia, però no esdevé l’eix central dels estudis. Has de saber que a partir de tercer curs pots escollir diverses assignatures optatives, així que el pes de les matemàtiques en aquell moment el pots decidir tu mateixa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s