Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

“UNIVERSITARITZAR-SE”

Deixa un comentari

Quan aneu a la universitat us adonareu que una formació completa va més enllà del que s’aprèn a les aules. Ho veureu en la pregunta d’un company que no sabreu ni de què parla o en la conferència que us trobareu per casualitat en sortir de la biblioteca. Descobrireu sense parar noves perspectives, noves preguntes i noves respostes a qüestions que ja creieu resoltes. Aprofiteu-ho, obriu-vos, “universitaritzeu-vos” (si se’m permet la llicència). I, arribat el moment, feu-me cas i marxeu d’intercanvi.

Hi ha moltes maneres de plantejar-se un intercanvi i moltes maneres de gaudir-lo. Jo he aprofitat per escollir assignatures que m’apassionen i que la UPF no em pot oferir. Assignatures que per raó de cultura i d’història se’ls dóna un pes especial en altres ciutats. Quan comparo experiències amb amics que també són a fora, coincidim que hem renovat les ganes d’aprendre i l’energia per estudiar. A més, Ginebra, que és la ciutat que m’acull, m’ofereix un ampli ventall d’activitats: xerrades, conferències, concerts, espectacles… I si no necessités menjar i dormir, aniria a totes.

I ara us diré una altra cosa: us fareu grans. Marxar és una empenta per acabar de créixer i de ser autònoms. Tindreu aventures i aprendreu d’elles. El primer dia de classe us perdreu buscant l’aula o sortireu de festa, no sabreu quan passa l’últim bus, i haureu de tornar caminant a casa. Llogareu un cotxe i haureu de canviar una roda per primera vegada; haureu d’anar al banc a fer gestions i us preocupareu del tipus d’interès i el preu de la moneda; buscareu per Internet com aprofitar algunes restes de menjar per no haver-les de llençar.  I, el que és més fascinant, descobrireu que sou capaços de sortir-vos-en de tot.

Marxeu d’intercanvi a fer-vos grans, a créixer, a “universitaritzar-vos” i a universalitzar-vos. El món comença més enllà de la porta de casa nostra.

Claudia Nadal, estudiant del grau en Dret

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s