Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

Jo vaig fer un Erasmus a Frankfurt…

Deixa un comentari

Hola a tothom! Avui us explicaré com la Pompeu m’ha ajudat una miqueta a començar la meva carrera professional a l’estranger. Bé, als meus estudis, que és el grau en Ciències Empresarials, s’han de cursar 30 crèdits ECTS en anglès. A la meva promoció van introduir una assignatura en anglès al tercer trimestre de segon curs: com que, per a quasi tothom, va ser la primera assignatura sencera de la carrera en anglès, en aquell moment ens va fer una mica de respecte, però creieu-me, que és la millor opció que hi ha. Com més aviat ens hi acostumem, millor, i com més aviat ens posem a millorar el nivell d’anglès, també.

Des del meu punt de vista, tenir algunes assignatures en anglès no és cap tragèdia; més aviat al contrari. Penseu que si la classe és en anglès és per alguna cosa, perquè aprenguem aquell vocabulari específic en anglès (que, el dia de demà, quan hàgiu de marxar a treballar a l’estranger us serà molt útil); per tenir l’oportunitat de conèixer professors estrangers convidats a la UPF que imparteixen la classe en anglès; per tenir companys d’Erasmus a classe i, per tant, conèixer gent d’altres països; i per treballar amb ells en els seminaris i en els treballs en grup.

Ja que ha sortit el tema dels estudiants Erasmus, cal dir que és una molt bona oportunitat per fer intercanvi de llengües (bé a través del Voluntariat Lingüístic de la UPF o bé pel vostre compte), conèixer altres cultures, maneres de fer i treballar, i qui sap!, potser acabeu tenint amics a cada punta de món.

Jo vaig fer un Erasmus a Frankfurt, i m’hagués agradat molt que els estudiants locals s’haguessin acostat més a nosaltres, els Erasmus. No penseu que els Erasmus que estan a Barcelona també volen conèixer gent local? Saber què fem aquí, com som…; però a vegades algú ha de fer el primer pas.

Precisament, aquest costat tan internacional de la Pompeu va fer que em decantés una mica més per escollir-la. Aquí he conegut molta gent internacional, professors, companys, tàndem d’idiomes, i gràcies a l’aposta de la Pompeu per tots aquests aspectes, molts dels estudiants UPF troben feina a l’estranger, ja que el seu coneixement en llengües estrangeres és alt. No només l’anglès d’algunes assignatures, sinó que també podem aprendre altres idiomes de manera voluntària al  Programa d’Ensenyament d’Idiomes (PEI), la nostra escola de llengües a la UPF!

Ingrid Portella Berzosa, estudiant del grau en Ciències Empresarials-Management

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s