Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

Aprendre de professionals

Deixa un comentari

És el meu tercer any a la Universitat Pompeu Fabra cursant el grau en Publicitat i Relacions Públiques. Tot i que ara ja veig més proper el futur laboral i la realitat de treballar al món publicitari, des del principi m’han apassionat aquests estudis i he tingut la mirada posada en l’endemà, en el moment en què finalment em podria dedicar professionalment al que m’agrada.

Suposo que és aquesta curiositat i interès en el “què-faré-després” el que fa que amb el que més gaudeixi sigui amb la vessant més pràctica dels estudis, que intenta ser el més fidel possible al que ens podem trobar a “fora” —de fet, que la Pompeu Fabra ofereixi un perfil tan pràctic en aquest grau és una de les raons principals que em van atraure en el seu dia i em van fer decidir per aquesta universitat—. En general, però, des de la primera presa de contacte a l’inici del primer curs i fins ara, que ja tinc un bagatge considerable d’assignatures cursades, no he deixat de familiaritzar-me amb el món professional: pels continguts acadèmics que s’enfoquen a formar els alumnes en la professió i a orientar-nos cap a un determinat perfil laboral, pel material de treball verídic que t’apropa a la realitat del sector…; però, sobretot, pels professors.

Els professors del grau amb qui he tingut l’oportunitat de treballar i aprendre són grans professionals realment experts en el seu àmbit. Molts, a més a més, especialitzats o no en la docència, són persones que, a part de fer-nos classe a temps parcial, es dediquen activament al que més els agrada, que és la publicitat i les relacions públiques: són, per exemple, copys en una agència, tenen un estudi de disseny gràfic propi, són l’art de famoses campanyes, organitzen esdeveniments de gran importància, són estrategues publicitaris reconeguts, són els promotors d’accions rellevants…, entre moltes altres.

Així, l’aprenentatge també es va basant en casos reals i en l’experiència i resultats propis de persones que senten passió pel que fan i que ho transmeten en classes que es reforcen amb anècdotes verdaderes, amb les seves vivències, consells, ajuda de primera mà… Són professors que t’apropen a la realitat del món laboral del qual ells mateixos formen part i, en la majoria de casos, t’adones que, d’alguna manera,  t’hi pots estar veient reflectit.

Mariona Castells Fontana, estudiant del grau en Publicitat i Relacions Públiques

14. mariona castells finestra 14. mariona castells_faculty

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s