Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

Es pot fer tot

Deixa un comentari

VAIG TARD. Com a recurs literari per cridar l’atenció no està malament, però és del tot cert: com un dilluns qualsevol, m’he llevat amb mandra fins que he vist que avui s’acabava el termini per presentar aquest text. NI UNA SOLA LÍNIA. Aquests anys he après, però, que l’actitud correcta no és desmoralitzar-se, sinó afrontar la feina amb un “som-hi”. I no és que vagi tard per haver estat fent una cerveseta amb els amics, precisament. Almenys aquest cap de setmana, no he descansat gens.

Una de les preguntes que més em preocupava abans, durant (i no vull saber després) de la carrera era què passaria amb totes les coses que feia a part dels estudis. Sempre he tingut molta vida fora de l’acadèmica i volia conservar-la: estudiar guitarra, grups de música, fer anglès, fer classes particulars… “Tot això estudiant una enginyeria a temps complet?”. “No podré, no podré…”.

La veritat és que si t’ho mires tot alhora sembla impossible de compaginar, però un cop t’hi trobes, vas fent a poc a poc. El primer que cal fer, però, és no deixar de fer res abans de provar-ho: recordo que m’espantava la idea de no saber quant de temps extra tindria a part de la universitat. Doncs, va a setmanes: n’hi ha que no sobra ni un minut, però d’altres hi ha molts moments lliures que es poden dedicar a aquelles activitats importants i no de menys valor que les universitàries. Hi ha èpoques, com les d’exàmens, que les altres coses s’han de deixar una mica de banda; però quan sí que hi ha temps, s’han de saber compensar. No sempre es pot estar al cent per cent amb tot, sinó que és més aviat saber gestionar un estira-arronsa.

A més, la universitat no és qui ha d’estructurar la teva vida. Hi ha com una certa pressió popular d’haver de seguir el pla d’estudis tal com està pensat i no ha de ser obligatòriament així. Manes tu i has de gaudir de les coses que fas. Per exemple, després de molts dubtes, a tercer vaig decidir no agafar totes les assignatures per tal de poder tenir més estones per a mi. I no passa RES; va ser un any fantàstic.

Ara bé, s’ha de tenir present que per arribar a tot, se n’han de tenir ganes i s’ha de treballar. No s’hi val quedar-se aturat i veure com el temps corre mentre ens queixem que “no arribem a tot”. I la frase de sempre: com més coses fas, més aprofites el temps que tens per fer-les.

Helena Bantulà, estudiant del grau en Enginyeria de Sistemes Audiovisuals

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s