Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

La biblioteca, la setmana 10 i els exàmens

Deixa un comentari

Aquest és el primer apunt que escric com a estudiant de segon curs de Publicitat a la Pompeu (que fort que sona, oi?). Bé, el cas és que aquest cop, i per variar una mica de la resta, no tenia molt clar de què parlar fins ara. Sí, amics meus, avui he tornat a tenir una sensació que feia temps que no tenia: l’adrenalina de quan s’acaba el temps per entregar una cosa. Així que dedicaré aquest apunt a parlar-vos de la setmana 10 i del silenci tallant de la biblioteca.

A veure, per als que encara teniu dubtes de si estudiar a la Pompeu o no, pel que fa als exàmens, a mi el sistema m’agrada molt. Funcionem de la manera següent: tenim deu setmanes de classes i després, els exàmens. Això vol dir que fem els exàmens abans de Nadal i que podem despreocupar-nos i descansar durant les vacances; això també passa per Setmana Santa. El problema? Acabem força més tard que altres universitats i el ritme és frenètic. De veritat, no te n’adones que ja ets a la setmana 10. Els primers dies en fareu bromes amb els companys: “—Ei, que estem a la 6 i hauríem d’anar estudiant”. Però no ho faràs, perquè estaràs acabant treballs en grup, preparant seminaris… De tot se n’aprèn. Però per què us parlo de tot això? Ah sí, per l’exercici d’avaluació d’aquest matí. Parlem clar, quan un professor parla d’un examen com d’un exercici, no us en refieu. Estudieu igualment, llegiu-vos ni que sigui la matèria; si no, us passarà com a mi, que avui m’ha anat d’un pèl de no arribar a temps per entregar-la: tancaven el portal a les 12.45 i he enviat el meu exercici a i 35.  He reviscut la sensació de suor freda i he pensat, aquest any no em passarà el mateix. M’he marcat a l’agenda que som a la setmana 5 i que porto tota la tarda a la biblioteca preparant apunts per anar resumint temari. I espero que aquesta vegada sigui de veritat. Tant si us convertiu en estudiants de la Pompeu com si aneu a una altra universitat, recordeu: no es pot badar!

Preneu-vos el vostre temps per estudiar, però no us enganyeu a vosaltres mateixos: si aneu amb tota la colla a la biblioteca no fareu res de feina: la pausa de berenar s’allargarà més del compte o bé es multiplicarà en petites pauses, ja ens entenem. Et compararàs amb els teus companys, t’estressaràs quan parlin d’alguna qüestió que tu no recordes i quan vegis que acaben el primer bloc quan tu encara estàs pel tema 4. Relaxa’t, simplement no quedis mai amb els teus amics just abans d’un examen. Mai a la vida. Surt de casa amb auriculars i amb la música que t’agradi i arriba a classe sense parlar amb ningú. I ja està, tot passa, no sabràs com; però ho faràs i aleshores podràs gaudir de les vacances sense fer res que no et vingui de gust mentre els teus amics d’altres universitats es queden fent colzes.

I si el primer trimestre no te’n surts, no pateixis, que en 10 setmanes tindràs una altra oportunitat per preparar-t’ho amb més temps! Que tingueu bona setmana!

Alba Ruiz Bautista, estudiant del grau en Publicitat i Relacions Públiques

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s