Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

La decisió: marxar d’intercanvi?

Deixa un comentari

Bon dia,

En sentir la paraula intercanvi  molts de vosaltres pensareu que això encara us va massa gran o que us queda molt llunyà. Però a la universitat el temps passa volant i amb un tres i no res et trobes que estàs a segon, i tot i que et sembla que tot just acabes de començar aquesta nova etapa, ja et toca decidir si l’any següent voldràs fer un intercanvi o no.

Per començar, a la UPF els intercanvis no són obligatoris (a excepció dels graus en International Business Economics i en Traducció i Interpretació). Però, com comprovareu, moltíssims estudiants, any rere any, s’apunten a aquesta experiència. Per què? Doncs perquè és una de les etapes més boniques de l’estada universitària. Et permet conèixer moltíssima gent d’origen variadíssim i compartir amb tots ells experiències inoblidables en un país diferent, aprendre dels diferents sistemes educatius d’altres cultures, millorar el vostre nivell d’idiomes, viatjar i, sobretot, passar-ho d’allò més bé en un país que heu escollit vosaltres mateixos. I això em porta al punt següent.

El dubte que molts teniu o que tindreu sobre com funciona a la UPF el sistema d’intercanvis. Abans que res, cal destacar que la UPF té un ampli ventall d’acords i de convenis amb universitats dels cinc continents, de manera que segur que trobareu alguna destinació que satisfarà les vostres expectatives. A més a més, també podreu triar quant de temps voldreu estar d’intercanvi, des de tres mesos fins a un any, depenent de la plaça que escolliu.

Com podeu imaginar, no tothom pot anar a la mateixa universitat d’intercanvi, és a dir, que hi ha un nombre de places predeterminat per a estudiants de la UPF per a cada universitat de destinació i que varia depenent de la universitat, des d’una plaça fins a deu o dotze. I com s’escull qui va a quina universitat? Doncs, bàsicament, cada estudiant que vol fer un intercanvi ha d’entregar a la UPF un llistat amb les seves preferències, i la Universitat té en compte la mitjana assolida fins a aquell moment, el nombre de crèdits superats i el nivell d’idiomes de l’estudiant.

Per tant, ja sabeu què cal que fer! Tot i així, no us preocupeu, ja que, com he dit, la UPF té moltes places disponibles a moltes universitats, de manera que ningú no es quedarà sense fer un intercanvi si així ho desitja.

Així doncs, us encoratjo a tots, però sobretot a aquells que esteu dubtant sobre si voldreu fer o no un intercanvi, a ser valents i a prendre la decisió de fer-lo. Que no us decebrà, que aprendreu moltíssim i que també us servirà per ampliar el vostre currículum de cara al futur.

Fins a la propera!

Blai Hermoso, estudiant del grau en International Business Economics

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s