Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

De segon de batxillerat a la universitat… Un gran canvi?

Deixa un comentari

Quan estàs a primer i, sobretot, a segon de batxillerat, penses contínuament que és el que t’esperarà quan acabis la selectivitat i t’agafin a un grau, a la universitat.

Jo, per exemple, no tenia ni idea de què és el que faria allà a la llunyana Barcelona, un lloc estrany per a mi, que només havia anat a la capital unes cinc vegades. A l’estiu et diuen a quin grau has entrat i et prepares mentalment per al que arribarà… Però, què arribarà? Encara que molts tenen amics que els expliquen en què consisteix un grau a la Pompeu, molts d’altres no tenen ningú que els il·lustri. També estan els típics amics que et diuen que et faran una quintada, bàsicament per espantar-te.

Et trobes que arriba setembre i tens una setmana “d’iniciació” a la Pompeu. Arribes els primers dies, sol (si no és que tens la sort de tenir un company de classe de batxillerat), i et fan unes xerrades sobre el funcionament de la Pompeu, la numeració dels edificis, com funciona la seva xarxa intranet … En definitiva, un “cacau” difícil d’assimilar ràpidament els primers dies. No pateixis, tindràs temps d’aprendre com funciona tot.

Pel que fa als companys, els aniràs coneixent en aquesta setmana d’iniciació, encara que veritablement coneixes la gent quan fas els treballs en grup. Et trobaràs de tot, t’ho puc assegurar: gent molt simpàtica i treballadora, gent simpàtica però que no és treballadora, gent treballadora però que no és simpàtica… I després està el que no és ni simpàtic ni treballador, que per Llei de Murphy sempre acaba al teu grup de treball aleatori; però dels treballs en grup ja en parlarem un altre dia, que és un tema molt llarg.

Quan acabis aquesta setmana d’iniciació començaran les classes. Tindràs quatre fantàstiques assignatures que duraran un trimestre… Sí, sí; ho has llegit bé: a la Pompeu tenim trimestres. Com al “col·le”. Si bé tenim menys matèria per als exàmens finals, les assignatures només duren deu setmanes i, per tant, el ritme de treball és molt més intens.

Malgrat aquest intens ritme de treball, no et deixis atrapar per les arrels del teu grau. Hi ha temps per a tot! Com que només tindràs horari de matí o de tarda aprofita per millorar les teves aptituds. Apunta’t a fer una llengua diferent (sobretot anglès), a fer teatre, algun esport… Si ho vols fer a la Pompeu, ja sigui per proximitat o per lleialtat, la nostra universitat té una gran oferta d’activitats. Si el teu domicili o lloc de residència temporal és a Barcelona o rodalies tindràs temps de fer moltes coses i, sobretot, de gaudir els teus anys d’universitat.

En canvi, si véns de quasi la província de Tarragona com jo, t’hauràs de resignar a canviar aquestes activitats per llegir al tren.

PD: Tranquils, a la Pompeu no fem quintades als estudiants de primer!

Marc Rojas Rubio, estudiant de Ciències Polítiques i de l’Administració

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s