Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

El ventall d’opcions que ofereix Humanitats

Deixa un comentari

Si encara no us heu decidit del tot, però Humanitats és una opció per a vosaltres, jo us animo, com a estudiant d’aquest grau, a matricular-vos-hi. Ja he anat esmentant l’ampli ventall que ofereix la carrera –que permet a l’estudiant formar-se una mentalitat crítica i oberta respecte a aquest camp–, però no hi he entrat en detalls. Així, en aquest apunt, intentaré concretar-ho més. Potser ja sabeu que a partir de segon curs l’estudiant pot començar a escollir assignatures, tot i que la tria no acabi sent definitiva ni inclogui les optatives. És quan podreu triar entre una de les tres llengües que us ofereix el grau (alemany, francès o llatí) i una de les tres literatures (alemanya, francesa o llatina). Arribats a tercer, ja decidireu el vostre itinerari. Per a molts, això implica un patiment i molta indecisió; però no us amoïneu, no serà per manca d’opcions.

En aquest sentit, la Pompeu dóna moltes opcions a l’estudiant d’Humanitats que vol completar el seu perfil. De perfils, per començar, n’hi ha molts i per a tots els gustos: des dels clàssics –Art, Literatura, Pensament o Història– fins a altres que no obliden tractar tots els camps. En concret, hi ha dos itineraris segons el període històric que més us interessi: Antic i Medieval o Modern i Contemporani–. D’altra banda, a més de les assignatures que ofereix cada itinerari en particular, la Facultat dóna  a triar també unes assignatures “transversals”, que tracten àmpliament temes importants des del punt de vista històric o filosòfic. En serien un exemple les assignatures Guerra i Violència, Revolució i Utopia o Estudis de Gènere.

Tampoc no vull estendre’m en les ofertes docents, que trobareu a la web de la Facultat: les assignatures hi estan ben explicades perquè us en pugueu fer una idea. Senzillament vull remarcar el fet que l’oferta d’assignatures és àmplia: dins de cada itinerari hi ha, almenys, tres optatives trimestrals per triar. A més, malgrat que trieu un itinerari –per exemple Pensament–, és possible completar-lo amb algunes assignatures d’un altre itinerari. Espero haver estat prou clara…

Per acabar, us vull parlar una mica de la meva elecció. Aquest any, que ja curso tercer, m’he decidit per l’itinerari de Pensament. Al principi, em feia por que em tanqués en una única disciplina, però m’he adonat que no és estrictament així: les assignatures obligatòries ja són variades i he pogut escollir altres assignatures de literatura o d’art; així puc continuar gaudint de totes les disciplines. Estic, doncs, força contenta amb l’itinerari que segueixo, tant per les assignatures com per la docència.

Judit Naranjo, estudiant del grau en Humanitats

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s