Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

I les classes, com són?

Deixa un comentari

Benvinguts de nou. Sóc l’Elena i m’agradaria explicar-vos en aquest apunt com funcionen ben bé les classes a la universitat. Crec que és un dubte que força gent es planteja, i es fa preguntes com: quantes persones hi ha en una classe? Les classes són obligatòries? És imprescindible prendre apunts?

classPrimer de tot, cal diferenciar les dues parts que té una assignatura a la UPF: les classes magistrals i els seminaris. Les classes magistrals són les teòriques, vull dir, que el professor titular de la matèria et dóna tot el material teòric.

Llavors, aquí ve la gran pregunta: cal que vagi a classe si tinc les diapositives que es pengen a l’Aula Global? La resposta general dels professors és que cal anar-hi perquè a l’examen entra tant el que hi ha a les diapositives com la informació extra que donen a classe. El meu consell és que aneu a totes les classes perquè, juntament amb els seminaris, us facilitaran arribar a l’examen amb molta tranquil·litat.

I aquí, passem a un altre tema: quanta gent hi ha per classe? La resposta és depèn del grau. En el meu cas –sóc d’IBE– mai som més d’uns 85 per classe. Però en el cas d’ADE i ECO sé que han hagut de fer classes a l’auditori. Això vol dir que poden arribar a ser fins a 200 persones; però no passa en totes les matèries.

Ara és l’hora de parlar de l’altra part de les assignatures, els seminaris. Els seminaris són classes més reduïdes, normalment per a 20-30 persones, i pot ser que el professor sigui el mateix de la classe magistral o un altre, un ajudant. En aquestes hores, no es dóna informació nova generalment, sinó que es treballa el que s’ha après a les classes magistrals. El funcionament dels seminaris varia molt segons l’assignatura; pot ser que es basi només en presentacions dels alumnes sobre uns temes determinats o que es resolguin exercicis que s’han d’entregar al seminari, o simplement fer activitats que ajuden a entendre millor el contingut que les classes magistrals. Els seminaris són OBLIGATORIS! Aquí sí que és imprescindible anar-hi. La manca d’assistència us pot perjudicar la nota final o impedir presentar-vos a l’examen. El meu consell és que us esforceu molt als seminaris. En primer lloc, perquè us ajuden a portar un seguiment de la matèria i quan s’acosta l’examen final s’agraeix que no et vingui tot de nou; i, en segon lloc, normalment els seminaris representen un percentatge important de la nota final (entre un 20-50%); així que, com millor feu els seminaris, menys pressió tindreu a l’hora de l’examen.

Fins a la propera.

Elena Costa, estudiant del grau en International Business Economics 

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s