Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

Època d’exàmens!

Deixa un comentari

Quan sentim la paraula exàmens ens esgarrifem i ens fa mal tot només de pensar que se’ns acaba la llibertat per unes setmanes i que ens hem de tancar a estudiar.

Però per desgràcia aquest és el sistema que funciona ara per avaluar els coneixements dels alumnes; així que toca estudiar. I com s’ha d’estudiar i quan a la UPF?

estudiantsA la UPF, com ja sabreu, hi ha tres períodes d’exàmens: abans de Nadal, al voltant de Setmana Santa (que pot ser que la tingueu completament de festa o que us hagueu d’amargar estudiant tota la setmana, depèn de l’any) i a finals de juny (pot ser que pugueu celebrar Sant Joan o que estigueu escoltant els petards i la festa des del llit). Però té la seva recompensa i és que no comencem classes fins gairebé fins a finals de setembre o principis d’octubre, i sempre tenim festa al Nadal!

Bé, i ara comencem amb el que toca, el tema dels exàmens. Mireu, tots els trimestres funcionen igual: els exàmens estan concentrats en dues setmanes i normalment en tenim quatre, si no és el cas que t’agafes assignatures de més o de menys. Acostumen a estar ben distribuïts, dos cada setmana i amb un o dos dies entre cada examen.

Segurament us estareu preguntant: quant de temps tenim per estudiar aquests exàmens? Doncs les classes acaben just la setmana abans de començar-los; però no us espanteu, l’última setmana no tindreu seminaris i això són hores de menys i menys feina, i a les últimes classes generalment es repassa la matèria i es fan classes de dubtes. Us heu d’organitzar perquè no us mengi el temps!

El tema més positiu d’aquesta estructura dels exàmens és que amb dues setmanes ja els has acabat tots; és intens, però no és etern.

Cal destacar que, almenys a la Facultat d’Econòmiques, la majoria d’exàmens són de tipus test. I no creieu que és més fàcil, però sí que he de reconèixer que la manera d’estudiar no és la mateixa. Gran consell: tingueu els conceptes molt clars i ordenats al cap; és essencial! El tema del full de respostes és força peculiar, però ja us l’explicaran quan feu el primer examen, i repetides vegades abans de cadascun; així que no us preocupeu.

Els exàmens solen durar dues hores; sempre hi ha alguna excepció d’algun examen més llarg. Gairebé sempre, el professor responsable de l’assignatura està a l’aula de l’examen i resol possibles dubtes.

Bé, i després de tot el patiment, cansament, estudi, estrès…, teniu una bona recompensa! És un esdeveniment al qual no podeu faltar, la Pompeufarra de finals d’exàmens. Us asseguro que quan estigueu estudiant només estareu desitjant acabar i poder sortir de festa, i la millor manera de celebrar-ho és amb tota la classe a la festa que organitzen els mateixos estudiants de la UPF.

Fins a la propera.

Elena Costa, estudiant del grau en International Bussiness Economics

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s