Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

Economia o ADE?

1 comentari

Benvolguts estudiants,

Sóc una alumna de la UPF del doble grau en Economia i Dret. En aquest primer apunt, m’agradaria explicar-vos una mica la diferència entre els graus d’Economia i ADE que s’imparteixen des de la Universitat Pompeu Fabra, ja que sol ser una pregunta habitual entre els estudiants de batxillerat.

Sovint, el dubte que se’ns planteja és quin d’aquests graus s’ajustarà més a les nostres preferències i aptituds personals. No patiu, aquesta pregunta ens l’hem feta tots i, encara ara, és complicat posar el límit entre on comença el contingut d’un grau i on acaba el de l’altre.

Els dos primers anys són idèntics per a ambdues carreres i, per tant, els seus estudiants comparteixen aules i cursen les mateixes assignatures, que els permeten obtenir una sòlida formació bàsica en matemàtiques, economia i empresa. Per a tots aquells que us facin por les  matemàtiques, estigueu tranquils i deixeu les vostres pors al marge a l’hora d’escollir el vostre futur, ja que la mateixa universitat us ofereix un curs optatiu d’introducció a les matemàtiques a principis de setembre per a totes aquelles persones que vulgueu reforçar aquests continguts abans d’iniciar l’any acadèmic i, en el primer trimestre de primer curs, s’imparteix l’assignatura Matemàtiques I, en què es fa un recordatori de les matemàtiques del batxillerat.

És a partir del tercer any quan els estudiants cursen assignatures obligatòries diferents. En el cas d’Economia, aquestes matèries tenen un enfocament no tant centrat en l’empresa, sinó en l’estudi del funcionament de l’economia en general i dels seus agents econòmics, majoritàriament utilitzant les eines de la matemàtica aplicada i l’econometria. En canvi, en el cas d’ADE, els estudiants aprofundeixen en temes més enfocats cap a l’empresa, fins a obtenir una formació transversal dins dels diferents departaments que hi podem trobar.

Tot i així, també us he de dir que les assignatures optatives, que són aquelles que es poden escollir entre tercer i quart curs, són quasi idèntiques en els dos graus, fet que permet que els estudiants puguin ampliar els seus coneixements cap a l’àmbit que els interessi més i acabar obtenint una formació molt adaptada a les seves preferències individuals al llarg de la carrera, independentment de quin d’aquests dos graus estiguin fent.

L’elecció del grau no és una decisió fàcil. Un consell: obtingueu el màxim d’informació possible i un cop posada sobre la taula, trieu el que realment penseu que us interessa i us motiva, ja que heu de convertir el vostre pas per la universitat en una experiència única i inoblidable.

Espero que em continueu llegint.

Alba Pijoan, estudiant del doble grau en Economia i Dret

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

One thought on “Economia o ADE?

  1. Bones, m’agradaria contactar amb aquesta alumna per preguntar-li alguns dubtes, gracies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s