Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

El procés d’elecció

Deixa un comentari

Medical Records & StethoscopeA l’anterior apunt vaig fer una anàlisi de la carrera que interessa més un cop un s’hi troba a dins que no pas quan un s’hi troba a fora. Al batxillerat, recordo com la gent es debatia entre fer o no fer una carrera o una altra, però no es preocupava de si la universitat seguia o no trimestres o si a tercer o quart any es podia fer un trimestre a l’estranger o no. El que realment semblava importar era el nom dels estudis que s’escollirien.

Després de les PAU, un estudiant de l’itinerari científic amb bona nota disposa de tota l’oferta formativa davant seu, i aquest moment de fer la tria suposa –almenys per a mi ho va suposar aleshores– deixar de banda tota la resta. Crec que és important en aquesta reflexió guiar-se pels interessos més que per la visió ideal del professional que un vol ser al cap dels anys, especialment dins de l’àmbit de les ciències de la salut.

En el cas de la medicina, és fonamental tenir un interès per conèixer el cos humà, el seu funcionament a tots els nivells, tant bioquímic com macroscòpic, i considero que cal tenir present un cert esperit de recerca per voler saber què s’amaga darrere de cada patologia. Certes coses pròpies de la projecció d’un mateix com a professional feien enrere companys que tenien interès en tot aquest món: com serà veure un cadàver? Com serà entrar a un quiròfan i veure tanta sang? Com serà la càrrega moral que un haurà de portar davant malalts terminals? Com serà haver de prendre decisions vitals per a la resta?

Uns dies després que fes l’elecció de la carrera i que es tanqués el full en línia, el meu pare es va fer un petit trau al dit i em va demanar que li curés amb una mica de cotó, gases i esparadrap. En veure la sang em vaig marejar i vaig haver de seure. Tot i això, no vaig replantejar-me l’elecció que havia fet, perquè intuïa que totes aquestes sensacions acabarien passant si tenia veritable interès en el que feia. Igual va succeir el primer dia a la sala de dissecció: tothom hi entra compungit, però a ningú no se li presenta la repulsió que havia pronosticat.

Els dubtes que aquest blog tracta d’aclarir sobrevenen a l’estiu, quan cadascú fa la tria, la gent es reparteix al ventall d’ofertes universitàries i no té amb qui comentar pros i contres de l’elecció. I al full no s’ha d’omplir només el nom de la carrera, sinó el de la universitat. I ningú sap les diferències, o a vegades té un germà o un amic més gran que pot ajudar, o bé mira les webs i no en treu l’aigua clara i acaba justificant a posteriori una elecció basada en intuïcions. Però és important saber què es tria, saber el que li deparen els propers quatre (o sis) anys.

I Medicina a la UPF és, segons la meva experiència i pels motius que vaig explicar al darrer apunt, una bona elecció. No només pels anys d’universitat, sinó per la formació que fonamentarà l’exercici professional de després.

Eduard Ródenas, estudiant del grau en Medicina

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s