Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

Maig

Deixa un comentari

Maig, un dels pitjors mesos de l’any per ser estudiant: el mes de juny hi ha els exàmens finals, la qual cosa significa que ja hem d’entregar alguns treballs i preparar apunts per dintre de poques setmanes començar a estudiar. Però aquest any no és igual que l’any passat, perquè aleshores teníem la selectivitat i encara hi havia més pressió per treure bones notes.

maig Aquest semestre, a diferència del passat, només tenim quatre exàmens perquè l’assignatura Seminari Interdisciplinari no es fa. Aquesta no només és diferent per això, sinó per moltes altres raons. S’estructura en dues o tres sessions que giren entorn d’un tema concret, com per exemple la corrupció, la participació ciutadana o la globalització. En aquestes classes hi ha activitats com la introducció del tema per part del professor, un debat, una ponència d’un expert sobre el tema i una visita a un menjador social o al Parlament de Catalunya. Una altra assignatura que cursem és Govern i Polítiques Públiques, en la qual analitzem les polítiques públiques i l’Administració. També tenim una assignatura d’ètica, en què tractem els principals sistemes ètics, com els plantejats per Aristòtil, els utilitaristes, Kant o els mestres de la sospita. Però l’aspecte més destacat d’aquest semestre és que ja hem començat amb assignatures d’economia, com Microeconomia i Història del Pensament Econòmic. En la primera estudiem el comportament econòmic dels agents econòmics individuals, com per exemple les empreses, els treballadors o els consumidors, encara que també ens fixem en el mercat en general. Aquesta assignatura es fa en anglès, fet que al principi pot semblar un inconvenient, però que resulta ser tot el contrari. Com passava amb Història Contemporània al primer semestre, fer-la en un idioma estranger possibilita que aprenguis vocabulari específic, que no coneixeries d’una altra manera, alhora que no deixes de practicar l’idioma. Pel que fa a la segona assignatura, Història del Pensament Econòmic, hi estudiem els plantejaments econòmics de diversos autors i corrents de pensament, des de pensadors anteriors a Adam Smith fins a pensament econòmic actual.

En definitiva, aquest segon semestre ha estat molt enriquidor perquè ja hem començat a fer assignatures d’economia alhora que hem conegut maneres diferents de fer classe, com és el cas de l’assignatura Seminari Interdisciplinari.

Aitor Bonsoms, estudiant del grau en Filosofia, Política i Economia

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s