Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

LA SETMANA, amb nom propi, en majúscules i subratllat

Deixa un comentari

sele

Bon dia! Com us sentiu avui? Si llegiu això d’aquí dues setmanes, probablement us sentireu molt estressats; però, vaja, que si ho llegiu d’aquí dos dies, també us en sentireu.

Tranquils, això després passa, se’n va el neguit; després de l’última setmana d’exàmens els nervis es calmen. Aleshores és quan vols relaxar-te i te n’adones que el món sencer parla de la selectivitat: el monstre gran i verd de la selectivitat. I de sobte, te n’adones que no pots ni obrir la tele; ni llegir els missatges de whatsapp; ni veure els comentaris a les fotos de Facebook: la selectivitat is everywhere; ni escoltar tots els temes de conversa dels professors, dels pares i dels amics més grans, a qui els encanta torturar-te dient-te que ja t’hauries d’haver après com a mínim la meitat del temari d’història. Un consell? No els facis cas.

N’hi haurà alguns que t’enviaran vídeos d’estudiants donant consells a Youtube dient-te que aquell dia que per a tu és tan important acabarà sent un dia més de la teva vida, trivial, que te n’oblidaràs… I tot això t’ho repetiràs per treure’t pressió i convèncer-te a tu mateix que no n’hi ha per tant. Bé, tot això no és mentida. Vull dir que no és totalment fals, però tampoc verídic completament.

A veure si m’explico. Segur que us ha passat, quan fèiem primer d’ESO i veiem els de segon de batxillerat a la biblioteca hores i hores, que ens agafava mal d’estómac només de pensar que pogués cabre tanta informació dins del cap, tant de temari comprimit en exàmens que farien en tres dies. Després ja ve quan et fas gran i t’hi trobes.

El més important per enfrontar-se a la “setmana”, aquella que tothom intenta evitar, però que tothom nota com s’acosta, és ser-ne conscient, ser sincer. És a dir: no t’enganyis. Si no has estudiat res de sintaxi durant tot l’any, no esperis que sonin les campanes aquell dia. Si tens una bona nota mitjana de batxillerat no facis el ruc l’última setmana, que prou t’ha costat arribar fins aquí.

Fes-te cas a tu mateix, posa el mòbil en mode avió per estudiar, surt amb els amics i no parleu d’exàmens, deixa de mirar la nota de tall, no beguis cafè només per estar despert a la nit i poder estudiar si no n’has pres mai o no t’agrada, segueix el teu ritme i no et comparis amb la resta, que cadascú té la seva manera i fa el que pot. Exigeix-te a tu mateix però respira, gaudeix de la festa de graduació, pren-te aquell cap de setmana de descans i posa’t-hi cada dia amb ganes. De veritat, mira enrere, pensa en tot el que has fet i fes que tot el que et queda sigui un repte; marca al calendari els dies que et queden i quan acabis surt a celebrar-ho en gran (tot i que aquell mateix dia estaràs rendit, estrena l’estiu).

I després oblida-te’n una mica de tot, paeix el neguit i intenta no pensar quan surten les notes. I ja està, i si acabes a la Pompeu com jo, pren-t’ho encara amb més calma, que allò que diuen que després de segon de batxillerat tot es relaxa i la vida és més tranquil·la, és mentida.

Alba Ruiz, estudiant del grau en Publicitat i Relacions Públiques

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s