Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

Al voltant de les humanitats

Deixa un comentari

estudiant

En l’últim apunt vaig explicar, en la mesura que vaig poder, el meu procés d’elecció de la carrera. En aquest últim i segon apunt, en canvi, m’agradaria poder explicar de què coi tracta la meva carrera i per què val tant la pena (si realment hi ha interès) d’entrar-hi.

Humanitats és un d’aquells noms que espanten o bé deixen indiferent. La pregunta és típica: “Ah… I què hi feu allà?”; o bé la típica afirmació: “Ostres, quin pal tant d’empollar”. Doncs, encara que no ho sembli, d’avorrit no en té res, o gairebé res. No us vendré el que tampoc és: hi ha assignatures per a tots els gustos. Algunes, per a mi, han estat molt avorrides; d’altres, en canvi, han estat les més interessants i a la inversa. En qualsevol cas, Humanitats és una carrera viva, molt viva. La típica frase “conèixer el passat per conèixer el present” no és gens errònia, al contrari. Haver-me endinsat en el món de les humanitats m’ha permès entendre molt millor el present, saber qüestionar-me el que passa i començar a esbossar un criteri. Més enllà d’això, en tant que experiència personal, us animaria a estudiar Humanitats per un motiu fonamental: la visió àmplia en el terreny del que abans s’anomenava lletres.

Humanitats presenta un avantatge fonamental per sobre de les altres carreres de lletres: la multiplicitat de camps d’aprenentatge que inclou permet a l’estudiant tenir una concepció matisada de qualsevol fenomen cultural. L’art, la filosofia, la literatura i la història es complementen en totes les èpoques –i fins i tot, entre èpoques diferents– i encara avui en dia. És cert, malgrat això, que la poca durada d’algunes assignatures no et permet aprofundir on voldries; però les lletres tenen un punt a favor: un pot continuar-se cultivant tant com vulgui.

Valoro positivament, a més, el fet que s’aglutinin en un mateix trimestre diferents estudis d’una mateixa època. Per exemple, a primer curs, trobaríeu juntes les assignatures d’Art Antic i Medieval i Pensament Antic i Medieval. També voldria alertar-vos d’una altra cosa: si a primer us desmotiveu, no abandoneu; segon encara és millor. A mesura que van avançant les èpoques i els períodes, la confluència de moviments culturals i la seva complexitat és major. Davant d’això, la matèria que s’hi tracta és cada cop més interessant (segurament, també, perquè hi trobem alguna relació amb el present).

Dit això, als qui encara dubteu o als qui ho teniu com una de les opcions: us animo a cursar-la. Us hi animo des de dins veient que, una vegada s’avança, la cosa és més interessant i la carrera és, per a mi, un gaudi.

Judit Naranjo, estudiant del grau en Humanitats

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s