Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

Immersió lingüística

Deixa un comentari

Llengües aplicades imatge

Estimat lector/a,

Aquesta és la segona vegada que t’escric. L’anterior et vaig explicar en què consistia el meu grau, el grau en Llengües Aplicades. Doncs bé, ara ja estic acabant el primer curs, i m’agradaria dir-te el que jo considero un bon motiu per escollir aquest grau: la immersió lingüística.

Segurament, hauràs sentit a parlar dels Erasmus, una estada opcional per cursar part del teu grau a l’estranger. Doncs aquest grau ofereix, o més ben dit obliga a fer, una estada durant el primer trimestre del segon curs. Aquesta estada s’anomena “immersió lingüística” i es considera una assignatura de 18 crèdits. Durant el primer curs faràs una selecció d’aquelles universitats estrangeres en les quals t’agradaria estudiar. Les ordenaràs per ordre de preferència i s’aniran atorgant les places per ordre de la mitjana de les assignatures cursades; però, tranquil, tothom marxa!

Un cop ja tinguis una plaça assignada, comença la part més avorrida de totes: papers, documents oficials i cartes de recomanació. És un procés una mica pesat de fer, tot s’ha de dir; però si vols marxar és necessari. En aquest mar de burocràcia universitària, escolliràs les assignatures que t’agradaria cursar durant l’estada. I, com que l’objectiu de la immersió lingüística és aprendre un idioma, podràs escollir assignatures de molts àmbits diferents. Estaràs obligat a escollir un parell d’assignatures relacionades amb el grau en Llengües Aplicades, però tindràs a l’abast assignatures d’altres carreres com d’art, història, literatura, educació…

T’estic temptant a fer aquest grau només per això que t’acabo d’explicar, oi? La veritat és que a mi va ser una de les característiques d’aquest grau que em va animar a escollir-lo. Per animar-te una mica més, et diré que la Universitat Pompeu Fabra té conveni amb universitats del Regne Unit, de la República d’Irlanda, de França, d’Alemanya, de Dinamarca, dels Estats Units i de Bèlgica. Així que, toquem fusta, perquè si véns, puguis tenir la sort d’estudiar en alguna universitat estrangera.

Abans de posar-te a buscar vols, m’agradaria desitjar-te molta sort amb la selectivitat i la matrícula de la Universitat. I tranquil, que són uns mesos de nervis; perquè estudiar allò que t’agrada no té preu!

Una abraçada.

Laura Esteban, estudiant del grau en Llengües Aplicades

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s