Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

Dia a dia a la UPF

Deixa un comentari

La vida universitària és una experiència que crec que tothom que pogués hauria de viure: et fa gran com a persona i una mica més independent.

Ara bé, no és gens fàcil això de ser universitari i menys a la Pompeu Fabra, on el nivell que es demana és bastant alt. Com ja sabeu, la Universitat Pompeu Fabra treballa per trimestres a diferència de moltes de les universitats catalanes. Treballar així té punts positius i negatius.

Un dels desavantatges de tenir el curs dividit trimestralment és que el temps és limitat i per tant de feina en tens pràcticament des del primer dia fins a l’últim. Amb això us vull dir que les “piles” s’han de portar posades des del moment zero si no voleu que la feina s’acumuli.

A més a més, la nostra universitat, seguint el Pla Bolonya, aposta per una avaluació contínua que fa que constantment els estudiants haguem de fer treballs i més treballs en grup. Amb això no vull dir que no sigui interessant perquè aprens moltes coses i, a part, creieu-me, acabes desenvolupant moltes habilitats, especialment la de “ser pacient”.

Però no tot són desavantatges; dels punts positius que trobareu respecte a la resta d’universitats és que a la Pompeu els primers exàmens es fan abans de Nadal i per tant tens aquestes dates tan festives completament lliures i per gaudir tant com et mereixes després de dies i dies treballant.

Jo venia d’una escola no massa gran i quan vaig trepitjar per primera vegada la universitat no coneixia a ningú i se’m feia enorme. Però quan hi estàs posat veus que no és tan gran com sembla. Es respira un aire de proximitat amb la majoria de professors i això crec que és quelcom que s’ha de valorar positivament de la Universitat Pompeu Fabra.

A més a més, a part dels amics que pots arribar a fer a les aules crec que la vida universitàriano només és això i que s’estén més enllà. S’ofereixen una gran diversitat d’activitats per fer a dins de la Universitat, activitats que a més a més compten com a crèdits. Entre aquestes possibilitats que ofereix hi ha des d’equips d’esports fins a sindicats, i cursos de tota mena i per a tots els gustos.

Si teniu l’oportunitat de fer alguna cosa relacionada amb aquestes ofertes que proposa la Universitat, crec que no ho hauríeu de deixar escapar, ja que a part de conèixer gent nova i de diversos cursos i edats també aprens molt i et sents una mica més integrat dins d’aquest nom “Pompeu Fabra”.

Per tant, crec que la Universitat Pompeu Fabra és un lloc on s’exigeix molt però a la vegada és una universitat amb un nivell excel·lent i una opció que crec fermament que no serà pas equivocada si decidiu escollir-la com a destinació per cursar els vostres estudis.

Mònica Morros, estudiant del grau en Ciències Polítiques i de l’Administració

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s