Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

L’evolució i les flors

Deixa un comentari

2n post Gloria Macia imatge

Com va tot? Preparats per a la selectivitat?! Us diria que no patíssiu, però seria enganyar-vos… És un examen on hi ha massa en joc com per no preocupar-se! Ara bé, estic segura que us anirà molt bé: el segon de Batxillerat ha estat duríssim i us ho mereixeu.

En el primer apunt us vaig presentar el grau que estic estudiant –Enginyeria Biomèdica–, us vaig explicar breument en què consistia, les seves sortides i quin era el perfil més habitual dels seus estudiants.

Ara m’agradaria explicar-vos una mica com és el nostre dia a dia, i per això he triat una assignatura que crec que reflecteix molt bé l’objectiu de la titulació: Algoritmes Evolutius, que s’imparteix durant el segon curs. La idea és tan simple com brillant: utilitzar l’evolució per resoldre els nostres problemes; i us asseguro que els resultats són una passada!

Per ensenyar-vos-ho, us he penjat la primera de les pràctiques de l’assignatura en l’enllaç següent: https://drive.google.com/folderview?id=0BwOhk6mEvQCTWXZYTkVJaXJOTUU&usp=sharing.

Es tracta d’un model de simulació escrit en la plataforma Netlogo (https://ccl.northwestern.edu/netlogo/download.shtml), que us permet jugar amb l’evolució d’una població de flors: podeu triar la seva forma, els colors…, i veure com varien al llarg de les generacions. A més a més, el codi és obert: això vol dir que el podeu editar! O sigui, que també us dóna l’oportunitat d’entendre com funciona el model i la sintaxi del llenguatge.

Finalment, també us he pujat l’informe de pràctica que havíem d’entregar després de classe. Com en la majoria de pràctiques, és molt important fer bé l’elecció! La meva no podia haver sigut millor. Aquest informe és el que vàrem entregar la Mariona Castrejón i jo, us el passo perquè pugueu tafanejar una mica les preguntes, reflexionar sobre el model, pensar què hauríeu respost vosaltres…

Molta sort i ànims amb la recta final!! Espero veure-us l’any vinent pel campus!

Glòria Macià, estudiant del grau en Enginyeria Biomèdica

 

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s