Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

Què esperem trobar en la nova etapa universitària?

Deixa un comentari

Benvolguts estudiants,

Sóc una estudiant de la UPF d’International Business Economics, conegut com IBE de manera col·loquial i abreviada. En aquest primer apunt, m’agradaria explicar-vos una mica com i per què escollir la UPF i què és la vida i l’experiència universitàries.

Sempre he cregut que per fer una bona elecció has de tenir clares les teves prioritats. Pots tenir clars els avantatges i els inconvenients; però, i si tot i així no et decideixes? Hi hem de posar de la nostra part determinant què és més important per a nosaltres.

Imatge

No tot és estudiar: en els “breaks” pots fer una cervesa al bar i prendre el sol.

Tothom diu que la UPF té molt de renom, que té bones instal·lacions, que està ben situada perquè es troba al costat de la platja… I tot això és veritat, però realment què ens interessa? En el fons, el que interessa és amb el que ens trobarem al dia a dia. A la universitat hi anem a buscar una bona formació i una nova experiència, a més de conèixer-hi molta gent. En aquest sentit, la Pompeu ho compleix tot: la formació és bona, molt exigent pel que fa a la qualitat de l’estudiant, i requereix treball força constant amb les assignatures. Això no sembla gaire atractiu dit d’aquesta manera; però, realment, és un sistema que funciona molt bé per anar interioritzant els conceptes a poc a poc. No us negaré que heu de tenir clar que s’ha de treballar i saber fer-ho sota pressió; però això és un avantatge perquè després és ben reconegut aquell que sap treballar bé i és eficient.

Cal destacar que a la Pompeu es treballa per trimestres. I us preguntareu, què significa això? És el mateix, no? Doncs sí i no. Totes les altres universitats funcionen per quadrimestres: fan dos períodes d’exàmens i veuen menys assignatures en tot el curs. En canvi, la Pompeu té tres períodes d’exàmens, fas més assignatures durant el curs, però tot el material està més comprimit i potser és una mica més estressant.

Pel que fa a la metodologia d’ensenyament, la universitat funciona per classes teòriques i seminaris, on el grup és més reduït. S’ha de tenir present que en moltes assignatures es té molt en compte la participació al seminari i que l’assistència és obligatòria.

Tanmateix, hi ha un assumpte que, personalment, em molesta força de la UPF, especialment per a aquells que vulgueu fer algun grau en ciències econòmiques: els horaris. L’objectiu de la universitat és formar-te el millor possible i evitar que tinguis massa activitat; vol que et dediquis bàsicament a estudiar, perquè s’ha de mantenir la reputació de tenir bons estudiants.

Cal remarcar, però, que té una cosa molt positiva respecte a d’altres universitats, i és que és l’única que organitza unes festes increïbles, cada dues setmanes: les conegudes POMPEUFARRES!!, organitzades per una associació d’estudiants. Són festes que es fan cada dos dijous a diferents discoteques de Barcelona. No te les pots perdre!!

Elena Costa Barberà, estudiant del grau en International Business Economics

Anuncis

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s