Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

El nom ja el sé; però …, què s’hi estudia?

Deixa un comentari

Quan feia batxillerat, recordo que una de les coses habituals que feia era mirar-me el pla d’estudis del grau que volia estudiar. El que més m’interessava era saber les assignatures que cursaria, però amb aquells noms complexos i quilomètrics l’únic que aconseguia era quedar-me perplex davant la pantalla de l’ordinador. En aquell moment m’hagués agradat poder parlar amb algun estudiant que m’expliqués, o em desxifrés, què volien dir tots aquells noms que a mi em semblaven d’una dimensió desconeguda.

Això és el que intentaré amb aquest apunt, donar-vos una pinzellada perquè intuïu què és el que fem al grau que jo estudio: el grau en Enginyeria en Sistemes Audiovisuals.

Vivim en l’era digital. Avui en dia tota la informació està digitalitzada i la imatge i l’àudio no en són una excepció. Per aquest precís motiu totes les assignatures que fem al grau estan enfocades a entendre com la imatge i l’àudio es converteixen en un senyal digital; és a dir, com la informació que contenen pot ser representada en un ordinador.

Representant aquesta informació en un ordinador podem emmagatzemar-la, enviar-la a un altre ordinador o fins i tot modificar-la. És a dir, podem fer que la veu d’un nen es converteixi en la d’un robot o podem simular com sonaria la nostra veu al Palau de la Música sense haver-hi estat. També podem millorar una imatge que ens ha quedat massa fosca equalitzant-la o, fins i tot, canviar el fons d’una fotografia per fer veure que hem estat en un indret on realment no hem estat.

Però per processar aquesta informació i modificar-la necessitem la informàtica. Més concretament, la programació. La gran majoria de les assignatures requereixen de la programació per fer les pràctiques i, encara que us costi de creure, ens soluciona i ens simplifica molt la feina.

Potser alguns de vosaltres no cursaríeu enginyeria perquè la programació us fa tirar enrere. No ho feu. Que no sigui aquest el motiu. A la Universitat la programació es comença des de zero; els professors ja saben que hi ha molta gent que no ha programat mai abans, també era el meu cas, i us ajudaran sempre que els ho demaneu. No vulgueu saber la quantitat de vegades que vaig anar a veure el professor de programació al despatx quan feia primer!

La programació no és complicada, però sí que requereix dedicació. Ja veureu com entre els companys us ajudareu i entre tots cada vegada n’anireu aprenent més. Només per la quantitat de coses que es poden fer amb la programació val la pena aprendre’n; us ho ben asseguro.

Per acabar. A l’hora d’escollir quin grau cursareu és recomanable que mireu les assignatures definides en el pla d’estudis. Veure què és el que fareu a cada assignatura, el que hi aprendreu i fins i tot el temari que hi tractareu us pot ajudar a convèncer-vos de la vostra decisió.

Que no us espantin els reptes: afronteu-los!, i com més grans siguin, encara millor!

Molta sort, i gaudiu del coneixement.

Adrià Mallol, estudiant del grau en Enginyeria de Sistemes Audiovisuals

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s