Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

Una opinió, una ajuda

2 comentaris

laura esteban LLENGÜES APLICADES

Estimat lector,

Abans de començar-te a explicar el meu grau, m’agradaria fer-te una pregunta. Respon-la tu mateix i, potser, després ens entendrem millor. Quin consideres que és l’aspecte més important en l’aprenentatge d’una llengua? Si has respost la gramàtica, el lèxic, la morfologia o la sintaxi, et recomano que continuïs llegint perquè una llengua amaga més secrets. Ara bé, si has respost la comunicació, la cultura o la societat, no vas mal encaminat per entendre en què consisteix el grau en Llengües Aplicades.

Segurament recordaràs el discurs de l’alcadessa de Madrid, Ana Botella, en el qual presentava la ciutat com a candidata per acollir els Jocs Olímpics del 2020. Doncs bé, aquell discurs no es va fer famós només per la frase “Relaxing cup of café con leche in plaza Mayor”, sinó per la predisposició en general. Si aquella intervenció en lloc de ser oral hagués estat escrita, potser no hauria causat tant de rebombori perquè la gramàtica, el lèxic, la morfologia i la sintaxi, tampoc no eren de gran lamentació. El problema d’aquell discurs era l’oratòria, la presentació i la comunicació. Aquests tres aspectes falten quan no coneixem la cultura i la societat que viu darrere d’una llengua i quan només ens basem en la llengua dels llibres de text.

Una llengua és el vincle de comunicació entre un conjunt de persones que comparteixen una sèrie de tradicions. Conèixer una llengua implicarà, doncs, conèixer la història, la cultura i la societat que hi ha al darrere.

Tant se val si t’agrada la informàtica, les ciències, la fotografia, la política, l’economia… Una llengua l’hauràs d’aplicar en aquests àmbits i més! Aprendre bé una llengua t’obrirà portes en molts camps. I perquè em creguis, aquí et deixo alguns testimonis d’estudiants de primer curs de Llengües Aplicades en els quals veuràs amb quina finalitat cursen aquest grau.

“M’agradaria combinar traducció amb informàtica. Voldria traduir jocs d’ordinador.” (Alex Mardare)

“Vaig escollir el grau en Llengües Aplicades perquè considero que la formació multilingüe especialitzada que proporciona aquest grau és fonamental en l’actualitat.” (Lucía Díaz)

“Vaig escollir el grau en Llengües Aplicades perquè t’ofereix un ampli ventall d’opcions per poder conèixer els diversos aspectes on actua la llengua i aprofundir-hi (en la societat, l’educació, la ment, etc.). Això s’estudia mitjançant casos reals, propers als alumnes i interessants.” (Clara Maneu)

“El grau en Llengües Aplicades prepara els estudiants per estudiar els diferents contextos en què la comunicació es desenvolupa, així com també per adquirir un domini multilingüe aplicable a diferents oportunitats laborals.” (Albert Prat)

“Vaig escollir aquest grau precisament perquè no sabia on volia acabar. És una carrera que et dóna una cultura general i una gran base, t’obre moltes portes en diversos camps.” (Irene Díaz)

Laura Esteban, estudiant del grau en Llengües Aplicades

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

2 thoughts on “Una opinió, una ajuda

  1. Bones! 🙂
    Segurament em decantaré per la carrera de Llengües Aplicades i tinc alguns dubtes!
    He observat que la carrera de Llengües Aplicades recomana tenir uns nivells d’anglès, francès i alemany prèvis abans de començar la carrera. D’anglès no hi tinc problema, però el dilema està al nivell recomenat de francès/alemany, que és un A1+. Si no tens aquest nivell pots entrar igualment al grau sense problemes?

    • Per accedir al Grau en Llengües Aplicades es recomanable tenir un B2 d’Anglès i com a mínim un A1 del segon idioma (Francès o Alemany). Aquests nivells d’idioma són només una recomanació, són orientatius per poder seguir les classes adequadament, però no demanem cap titulació per poder accedir al grau. Si vols cursar LSC (llengua de signes catalana) com a segon idioma no cal tenir cap nivell.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s