Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

Quan explico què estudio, sovint em contesten que ha de ser difícil

Deixa un comentari

Com tants de vosaltres, jo mai no he tingut la certesa sobre a què em vull dedicar. Una inquietud, en gran mesura, agreujada per les pressions de la família, les persones més properes i el temps. Quins criteris he d’adoptar? He de pensar més en el nivell econòmic? O bé, més en el nivell de satisfacció? I si prenc una mala decisió? En alguns moments et pot dur a una crisi existencial. Què em fa feliç? Què és la felicitat?

Un dels dubtes que us poden neguitejar és si sereu capaços de superar aquest repte. He vist abandonar bastants companys. Segons dades de la UPF, el curs 2011-2012 al grau d’Enginyeria Telemàtica:

–La taxa d’abandonament per aplicació del règim de permanència va ser del 56,2% (%  d’estudiants que no superen el 50% dels crèdits de primer curs).

–Aquell mateix any, la taxa de rendiment va ser del 58,3% (% de crèdits   matriculats/crèdits aprovats).

Malgrat això, molts perseverem. N’hi ha qui ha canviat de grau d’enginyeria perquè no ha mantingut la permanència del seu. Per sort, tenim moltes assignatures comunes entre els graus següents: grau en Enginyeria Biomèdica, grau en Enginyeria en Informàtica, grau en Enginyeria Telemàtica i grau en Enginyeria de Sistemes Audiovisuals.

Quan explico què estudio, sovint em contesten que ha de ser difícil. Sí, és difícil. Però seria més dur estudiar una cosa que no m’interessés. Crec que tothom és apte per superar aquest repte si té il·lusió. Il·lusió pel coneixement que adquirirà, per saber com l’aplicarà, etc. Aquesta il·lusió serà el combustible per continuar esforçant-vos, ja que l’esforç és una condició necessària.

La meva entrada a la universitat es va demorar. En la primera convocatòria a la selectivitat creia fermament optar per Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. En aquell moment pensava poder ser feliç dedicant-me a l’esport, que m’havia acompanyat tota la vida i que m’havia fet millor persona. També m’agradava molt la natura, i pensava que així hi podria estar més en contacte. Aquell any no vaig superar la nota de tall. Així doncs, em vaig prendre l’any següent com a preparació per tornar-ho a intentar. Durant aquell temps vaig estar treballant i sense cap rutina d’estudi. Per això, després em vaig haver d’adaptar per recuperar-lo.

En la segona convocatòria, vaig caure malalt, motiu pel qual no vaig poder fer les proves físiques. Després d’això estava desolat. Em vaig plantejar fer diversos graus que m’interessaven. El factor comú, tots eren enginyeries. La idea em va captivar: dissenyar i desenvolupar quelcom per millorar la vida. Aquell moment va ser un punt d’inflexió.

Fa tres anys que em vaig matricular a Enginyeria Telemàtica. No em penedeixo d’aquesta demora; al contrari, n’estic agraït. I encara estic en contacte amb la natura i l’esport.

A tot això, penso que no us podeu equivocar. Si bé no encerteu de primeres, ben segur que trobareu el vostre camí.

Dades d’abandonament i rendiment extretes de: www.upf.edu/xifres/docencia/grau/.

Josep Carner Madrigal, estudiant del grau en Enginyeria Telemàtica

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s