Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

Les meves primeres impressions

Deixa un comentari

Arnau Guillen

Em dic Arnau Guillén i, com a estudiant de primer curs de Traducció i Interpretació, la meva estada a la Universitat Pompeu Fabra ha estat curta, de quatre mesos, amb prou feines. Així doncs, la meva experiència a la UPF és relativament reduïda; però puc explicar les meves primeres impressions de la Universitat, que diuen que són les que compten.

En general, el fet que més destacaria sobre els estudis de la UPF és la seva organització, tant de professors com de calendari. Tot està programat gairebé al mil·límetre, cosa que t’ajuda també com a estudiant a organitzar-te la feina i així poder-la compaginar amb la quotidianitat personal. Tot i això, la rigidesa del pla docent d’una assignatura pot fer que qualsevol imprevist alteri el curs habitual dels estudis; en casos com aquest, s’intenta adaptar horaris, entregues de treballs i tot el que faci falta amb l’objectiu d’afavorir l’estudiant.

La UPF ofereix recursos interessants per complementar els estudis, com poden ser l’opció de préstec d’un ampli catàleg de llibres i material de consulta o els recursos electrònics que ofereixen les biblioteques dels campus. La més gran és la del campus de la Ciutadella, ja que aquest és també el campus més gran de tots; però la biblioteca del campus del Poblenou, que és on es cursa la carrera de Traducció i Interpretació, també posa aquests serveis a disposició dels alumnes de manera eficient. A més, el campus transmet una sensació de familiaritat, tot i que ets conscient que en tots els anys que dura una carrera no podràs conèixer a tothom que hi passa cada dia. La foto que he volgut posar a l’apunt és de la plaça Gutenberg, el cor del campus, on l’ambient és sempre animat i on es fa gran part de la vida universitària, ja que no sempre es poden tenir els horaris desitjats, i en hores mortes es passa l’estona a la plaça, relaxant-se, o a la biblioteca, treballant una mica, que de vegades també toca.

Els idiomes són un tema vertebral en molts aspectes de la Universitat, i és que la UPF dóna molta importància a les relacions i als intercanvis internacionals, cosa que afavoreix el seu prestigi com a institució docent a l’estranger. L’anglès, sobretot, és una matèria molt valorada, ja que en moltes situacions s’ha convertit en lingua franca i està penetrant cada cop més en la nostra vida quotidiana. La Universitat posa a disposició dels alumnes la possibilitat de seguir cursos d’anglès i de molts altres idiomes, dels quals també pot gaudir qualsevol persona, encara que sigui aliena al centre; aquesta és una molt bona oportunitat per a qualsevol estudiant, ja que permet adquirir coneixements paral·lels a la carrera que poden servir, en un futur, per ampliar el propi repertori d’opcions laborals.

Arnau Guillén, estudiant de primer curs del grau en Traducció i Interpretació

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s