Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

Enginyeria… què? !!!

5 comentaris

Ei! Com està anant el batxillerat? Suposo que exàmens a dojo, molt d’estrès, l’ombra de la Selectivitat aguaitant i després… què vindrà després? S’acosta una decisió molt important i no és gens fàcil prendre-la. Què voldràs fer amb la teva vida? Saps què t’agradaria estudiar més endavant? La idea d’aquest blog és ajudar-te a conèixer, des de dins, els graus universitaris que podries cursar l’any vinent.

De primer, em presento: jo sóc estudiant de 2n curs d’enginyeria biomèdica a la UPF… Enginyeria biomèdica? Probablement no saps gaire què vol dir però el nom segur que t’encanta. M’equivoco? Potser sí, però t’asseguro que normalment la gent “flipa” quan sent les paraules “enginyeria” i “medicina” combinades. Ara bé, que et quedi clar: NO SOM DOCTORS. Encara que fem força assignatures comunes amb el grau de medicina, la nostra funció és el desenvolupament i el disseny de tecnologia com els implants artificials, els robots quirúrgics i les eines de diagnòstic, entre altres. Res a veure amb el teu metge de capçalera, oi? La feina dels enginyers biomèdics és ajudar els metges o els biòlegs creant pròtesis, simulacions virtuals d’epidèmies, cors artificials, softwares de diagnòstic clínic basats en imatges…

Si esteu pendents dels meus posts us ensenyaré quines passades hem fet a classe!

Així, a qui està dirigit aquest grau? Doncs, en realitat, a tothom a qui totes les assignatures del batxillerat biosanitari li hagin semblat molt interessants i no sàpiga quina escollir. En aquesta titulació fareu, sobretot, moltes matemàtiques, física, tecnologia i biologia. “Això vol dir que si no he fet mates o bio al batxillerat no la puc fer?” No, no necessariament t’exclou de la carrera. De fet, tinc dos companys a classe que es trobaven en aquest cas. Però això sí, t’hauràs de posar les piles el primer trimestre!!

Espero que aquesta presentació us hagi ajudat una mica. Si no és així, no patiu: el bombardeig continuarà! I si teniu dubtes sobre la titulació, només ho has de dir i… et respondré en el proper post!

Glòria Macià, estudiant del grau en Enginyeria Biomèdica

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

5 thoughts on “Enginyeria… què? !!!

 1. Hola Glòria!

  Vull entrar a aquesta enginyeria costi el que costi! Estic molt interessada en aquest camp, i sóc de números claríssim! El batxillerat m’ha anat molt bé, però la sele fatal. Si no tingués la nota per entrar a aquesta carrera, que m’aconsellaries? Es pot començar una altra enginyeria i després passar a aquesta? Estic força perduda… i no tinc més opcions.

  Moltes gràcies

  • Hola! Espero que la Sele t’hagi anat bé i tinguis prou nota! 🙂 La Pompeu ofereix d’altres enginyeries (audiovisual, informàtica, telecos) i també graus relacionats amb l’àmbit de les ciències de la vida (medicina, bio humana) però cap més d’híbrid com aquest. Si fessis una enginyeria hauries de parlar amb secretaria d’ESUP per saber quines assignatures podries convalidar (potser el 50% i algunes les podries passar per optatives). Aquesta carrera també la fan a d’altres universitats, com ja deus saber, però la nota de tall és molt similar. Altres opcions són les enginyeries bio que fa a la upc (de castelldefels!!) que tenen notes de tall força inferiors. Una abraçada i molta sort!

 2. Hola Glòria!
  M’he matriculat a la carrera d’enginyeria biomèdica i estic contenta d’haver-hi entrat. Aquest últim any he estat cursant el batxillerat científic amb matemàtiques, química i biologia. El que em preocupa de fer aquesta carrera és el fet de no haver fet física durant el batxillerat. Creus que tindré problemes per seguir el ritme? M’aconsellaries que m’apuntés a una acadèmia des del començament?

  Moltes gràcies!!!!!

 3. Hola, soc una estudiant d’enginyeria química que estic a segon de carrera, i m’agradaria saber si es millor acabar-la i fer el màster en enginyeria biomèdica o canviarme al grau en enginyeria biomèdica, ja que és el que realment m’agrada. Gràcies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s