Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

Primer dia a la Pompeu, primer trimestre i primeres experiències

Deixa un comentari

Abans de començar la universitat, a tots ens fa una tremenda il·lusió iniciar aquesta nova etapa de la nostra vida; una etapa “adulta” en la qual podem estudiar el que ens agrada i forjar el futur que desitgem. Per tot això, els nervis són màxims quan aterrem el primer dia a la “uni”.

Per a alguns no tot és nou: els qui ja visiten la universitat quan hi ha les sessions informatives se senten reconfortats perquè ja coneixen una mica els llocs i on està cada cosa; també perquè van ser rebuts pels mateixos estudiants… Per a d’altres, també és menys esparverant perquè ja van venir a l’estand de la Pompeu del Saló de l’Ensenyament i van poder preguntar tots els dubtes que tenien.

En el meu cas, tot va ser bastant nou. Sí que havia anat al Saló de l’Ensenyament i havia visitat l’estand; però el xoc va venir a l’hora de matricular-me el primer dia, que va ser el primer contacte físic amb la “uni”. Hi arribes i tot està indicat; aleshores cap problema, et matricules i llestos. Llavors passen les vacances d’estiu, i les teves expectatives i motivació van creixent, però també aquella mena de por o de respecte pel que ens podrem trobar a la “uni”. Doncs bé, no cal témer gens aquesta nova etapa.

El primer dia és com qualsevol altre primer dia en qualsevol altre lloc on no coneixes a ningú i saps que passaràs molt de temps amb aquella mateixa gent, ja sigui a la universitat, als cursos d’idiomes, a la feina, etc.

Primer dia: tots anem perduts, no coneixem quasi ningú, tenim fam ja de fer amics i de començar a viure aquesta increïble experiència. També tenia molt clar que la universitat no era com l’escola, sinó un lloc on t’havies d’esforçar molt més per arribar a assolir els teus objectius.

Quan van passant els dies, cadascú ja s’acostuma al nou ambient, als professors, a les llargues estades al campus per assistir a les classes, a dinar amb els companys, a estudiar a la biblioteca, etc.

Per a mi, el més important i excitant va ser conèixer professors increïbles que tenen tants coneixements, tant teòrics com pràctics, per transmetre que, els primers dies a les seves classes, els escoltes “amb la boca oberta”, pensant com en són de savis i que tu voldries ser com ells quan et fessis gran, perquè són els nostres ídols i models, fins i tot herois, que et guien en el llarg camí de la formació universitària i que et poden ajudar a ser uns grans professionals en el futur.

En els apunts següents us parlaré una mica més de per què tornaria a escollir una i mil vegades la Pompeu!

Ingrid Portella, estudiant del grau en Ciències Empresarials-Management

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s