Universitari Per Fi!

L'espai dels estudiants de la UPF per als estudiants de secundària

La (“gran”) decisió

Deixa un comentari

Sóc la Judit Naranjo i estic cursant segon curs d’Humanitats a la Pompeu. Potser fa uns anys no ho hagués dit, però ara n’estic orgullosa, i molt. La decisió d’entrar a fer Humanitats no va ser fàcil i, de fet, la meva idea no era aquesta fins poc abans d’enviar les opcions.

Jo tenia clar que volia fer periodisme. En informar-me de les universitats que m’oferien l’opció de seguir-hi els estudis, la Pompeu Fabra va cridar-me l’atenció: havies de combinar-la amb, almenys, part d’una altra carrera com Dret, Economia, Ciències Polítiques o Humanitats. Va ser aleshores quan vaig començar a indagar en les diferents carreres –jo ja tenia clar que escolliria la Pompeu i que hi aniria a fer Periodisme; claríssim!–, i vaig fixar-me en Humanitats. Tenia tot allò que m’interessava: art, filosofia, escriptura, història i… literatura! Les assignatures (potser no totes, però sí una bona part) em resultaven molt interessants, cada cop més. Paral·lelament, la literatura s’anava convertint en una de les meves passions i assignatures preferides –i encara ho continua sent.

Ho havia parlat amb una amiga que havia estudiat el que jo tenia pensat (Periodisme i Humanitats), i vaig tornar a posar-me en contacte amb ella. Malgrat que ja ho tenia força clar, representa que aquesta (la decisió d’escollir el grau) “és una de les decisions més importants de la teva vida” (i ho poso entre cometes perquè, realment, tothom pot cometre i ha comès errors a l’hora d’escollir i no els ha canviat pas la vida; vull dir, cal relativitzar). Com anava dient, doncs, vaig posar-m’hi en contacte perquè m’expliqués una mica l’experiència i, des d’un punt de vista personal, em fos realment sincera sobre si valia la pena o no embarcar-me en aquesta “aventura”.

La trobada va ser molt útil –realment, sort que vaig poder parlar amb una persona que ho ha viscut de primera mà!–, i va ajudar-me a veure que, per com era jo i els meus interessos, havia de centrar-me en Humanitats. “Sí, el periodisme és un camp molt interessant, però on jo realment gaudiria”, va dir-me ella, “seria en el camp de les humanitats”. Haver estudiat el grau en Humanitats va donar-li un bagatge cultural –i personal, al cap i a la fi– molt important.

Vaig estar-hi pensant i vaig acabar decidint que, segurament, poder centrar-me enHumanitats i gaudir-ne, almenys els primers anys, seria la millor decisió. I així ho vaig fer. Tot i que la nota de la selectivitat em permetia entrar a Periodisme, vaig decidir entrar només a Humanitats, fent-ne totes les assignatures. Més endavant, sempre puc repensar-m’ho i complementar els meus estudis amb els de Periodisme.

Com he dit al principi, no me’n penedeixo gens ni mica de la decisió; és més, n’estic orgullosa. Humanitats m’està aportant una visió crítica del món alhora que, cada cop més, fa qüestionar-me tot allò que passa al meu voltat i em fa passar les coses per un filtre, abans d’assolir tota la informació. En el món en què vivim avui en dia, tenir una capacitat crítica envers els esdeveniments o la massiva informació que rebem cada dia és molt positiu. A tots aquells que s’ho estiguin pensant, que dubtin o que pensin “Humanitats…, bah… No té sortides ni utilitat”: els animo a tastar-ho ells mateixos i, com jo, a gaudir de l’experiència universitària.

Judit Naranjo, estudiant del grau en Humanitats

Autor: Universitari Per Fi!

Universitari Per FI! és el blog d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a estudiants de secundària. Com a estudiants de la UPF volem explicar-vos què representa per a nosaltres estudiar un grau a la UPF . Volem què sapigueu com ens vam sentir quan estàvem acabant la secundària, com ens vam sentir quan ens vam decidir per un grau i una universitat i, com ens sentim ara que ja som estudiants universitaris. En definitiva, volem acompanyar-vos, tant com sigui possible, en aquests moments en què el batxillerat o els cicles formatius queden enrere i en què heu de prendre una decisió important per al vostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s